hirdetés
hirdetés

Ilyen turisztikai fejlesztések lesznek Sopronban és környékén

Nemrég számoltunk be arról, hogy megjelent a turizmusfejlesztési törvény, egy új határozatban pedig a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térség fejlesztéseiről esik szó.

hirdetés

A Magyar Közlöny szerint a Kormány meghatározza Magyarország turisztikai térségeit, valamint a turisztikai térségek közül a kiemelt turisztikai fejlesztési térségeket. Mindkettő kategóriában a Balaton turisztikai térség, valamint a Sopron-Fertő turisztikai térség szerepel, előbbiben településekre lebontva (a Balaton turisztikai térségben 174, míg a Sopron-Fertő turisztikai térségben 16 település, valamint a Fertő-Hanság Nemzeti Park területe kapott helyet).

A Magyar Közlöny újabb számában pedig a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség meghatározásáról és a térségben megvalósítandó egyes fejlesztések megvalósításához szükséges források biztosításáról jelent meg egy határozat.

Eszerint a Kormány felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, a nemzeti fejlesztési minisztert, a nemzetgazdasági minisztert és szakpolitikai felelősöket, hogy készítsék elő és terjesszék a Kormány elé az általuk vezetett minisztériumban működő irányító hatóság által végrehajtott operatív programok éves fejlesztési keretére vonatkozó olyan módosítás javaslatát, amely a meghatározott fejlesztések szerepeltetésére irányuló szükség szerinti javaslatokat tartalmazza, valamint, hogy gondoskodjanak az éves fejlesztési keretről szóló kormányhatározatokban már meghatározott fejlesztések esetében a felhívások mielőbbi meghirdetéséről és a támogatási szerződések mielőbbi megkötéséről.

A Miniszterelnökséget vezető miniszternek a 2017–2020. költségvetési évekre gondoskodnia kell a meghatározott, hazai forrásból megvalósuló fejlesztések forrásainak biztosításáról, a nemzeti fejlesztési miniszter által jelzett következő évi forrásigénynek megfelelően.

A nemzeti fejlesztési miniszternek – a belügyminiszterrel, valamint a külgazdasági és külügyminiszterrel együttműködve – a meghatározott fejlesztések megvalósításának nemzetközi jogi és vízügyi engedélyezési feltételeit kell megvizsgálnia, valamint gondoskodnia arról, hogy a fejlesztések a nemzetközi szerződésekben és a vízügyi jogszabályokban meghatározottaknak megfelelően kerüljenek megvalósításra.

A Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség területét érintő feladatok megvalósítását a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos a Magyar Turisztikai Ügynökség bevonásával koordinálja.

A Kormány felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, a nemzeti fejlesztési minisztert és a nemzetgazdasági minisztert, hogy e határozatban rögzített feladatok összehangolt megvalósítása érdekében a támogatási konstrukciók előkészítésébe vonják be Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatát, és véleményét vegyék figyelembe.

Emellett a Kormány egyetért a jelen határozat szerinti fejlesztési feladatok szakmai koordinációját ellátó, az állam kizárólagos részesedésével működő nonprofit gazdasági társaság létrehozásával, amelyben az államot megillető társasági részesedés felett a tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter által rendeletben kijelölt személy gyakorolja.

A nemzeti fejlesztési miniszternek javaslatot kell tennie a Kormány részére a Sopron–Sopronkőhida–Fertőrákos–Balf és a Sopronkőhida–államhatár (Szentmargitbánya) útszakaszok felújításához szükséges pénzügyi fedezet mértékére és forrására.

A Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségben európai uniós és hazai források bevonásával megvalósuló fejlesztések:(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk