hirdetés

Ismét egy újabb feladatot testáltak az MTÜ-re

Május 11-től a nemzeti ünnepek szervezésének koordinációja is a Magyar Turisztikai Ügynökséghez (MTÜ) került. Az MTÜ az új feladatkört a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. bevonásával látja el, amelynek tulajdonosi jogait a jövőben az MTÜ gyakorolja — közölte csütörtökön az MTÜ.

hirdetés

A 114/2017. (V. 10.) Korm. rendelet, valamint a 1256/2017 (V.10.) Korm. határozat értelmében a nemzeti fejlesztési miniszter felel a nemzeti ünnepek és a kiemelt fontoságú rendezvények előkészítéséért és lebonyolításáért a Magyar Turisztikai Ügynökség útján.

Az MTÜ az érintett rendezvények lebonyolítását a tulajdonosi joggyakorlásába került Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft-n keresztül végzi. A sokéves, speciális rendezvényszervezési tapasztalatokkal rendelkező Hungarofest május 11-től az MTÜ irányítása alatt folytatja a nemzeti rendezvények megszervezésével kapcsolatos feladatok ellátását.  

„A turisztikai ágazati irányítás egy évvel ezelőtt elinduló átszervezésének ezzel a lépésével a nemzeti rendezvényszervezés az országos rendezvénykoordinációval azonos szervezetben kap helyet. Így hatékonyabbá válhat az állami feladatellátás és egyben a meglévő szinergiák magasabb szintű kiaknázására ad lehetőséget” — így a hivatalos indoklás.

Az MTÜ polihisztorokat megszégyenítően széles körű, egy kormányrendelettel a hatáskörébe utalt tevékenységi köreiről korábban már beszámoltunk.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai