hirdetés

Magyar milliárdos venné meg Budapest egykori SZOT-szállóját

Másfél évtized után végre eltűnhet Budapest legrondább épülettorzója, a rózsadombi "fantomhotel".

hirdetés

Az egykori SZOT-szállót – amelyből Rózsadomb Hotel lett volna – Wáberer György logisztikában érdekelt üzletember veheti meg – írja a Napi.hu.

Az épület betontorzója másfél évtizede bosszantja a hazai és külföldi közönséget, de eddig a hosszú pereskedések miatt minden értékesítési kísérlet zátonyra futott.

Wáberer György tízmilliárdos befektetéssel alakítaná luxusingatlanná a romos épületet, mely jelenleg a CIB Bank tulajdonában van. A négy lakóingatlant Zoboki Gábor tervezné meg, vételi szándékát Wáberer György is megerősítette a Napi.hu-nak.

Megállapodás azonban egyelőre még nem történt, a CIB Csoport a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe: "A CIB Csoport több érdeklődővel tárgyal a rózsadombi volt SZOT-üdülő kapcsán, de egyik féllel sem kötött még semmilyen megállapodást. A cél, hogy hosszú távon működő, a leendő vevő, a II. kerület, Budapest egésze és a bankcsoport szempontjából egyaránt kedvező megoldás szülessen."

A luxuslakások ötlete nem újkeletű dolog: 2012-ben arról számoltunk be, hogy vélhetően lebontják a budai hegyvidéket több mint tíz éve csúfító betontorzót, hogy helyére alacsonyabb luxuslakásokat építsenek.

(forrás: Napi.hu, Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai