hirdetés
hirdetés

Balatonberényből is gyönyörködhetünk a kilátásban

A SEFAG Zrt. idén is számos kirándulóhelyen valósít meg turisztikai fejlesztéseket a somogyi erdőben, ennek egyik állomása a Balatonberény-Somoshegy területén épített kilátó, melyről megcsodálható az egyedülálló balatoni panoráma. A Magyar Természetjáró Szövetség partnerségével megvalósuló projekt célja az erdei szabadidős tevékenységek kapcsolatrendszerének kialakítása – különösen a gyalogos járásmód fejlesztésével - tájékoztatta lapunkat a társaság.

hirdetés

A 15 méter magas, 5 szintes fakilátóból páratlan balatoni panorámában gyönyörködhetnek a látogatók. A látkép a Keszthelyi öböl keleti felétől a Tihanyi félszigetig az északi és a déli part domborzati viszonyait, a széles vízfelületet és a településeket is mutatja. A kilátó első és második szintjén található kiszélesített járó- és pihenő felületek a kilátó élménygazdagságát növelik. A teraszokon padok szolgálják a pihenést és lehetőséget biztosítanak a látogatóknak a látványban való elmerülésbe. A kilátó, mint ahogy a Balaton térségében megvalósuló létesítmények mindegyike alternatívát kínál a szezon meghosszabbítására, hiszen a környékén lévő erdő remek kirándulási, pihenési célpont. Cseres-tölgyes erdőtársulás, a cserjék, a lágyszárú növények minden évszakban más-más arcukat mutatják a látogatóknak.

A projekt keretében a kilátón kívül a Deseda-tó, -patak és arborétum, valamint a Kereki vár területén is valósít meg turisztikai fejlesztést a SEFAG Zrt. A Desedán az arborétumba vezető faszerkezetű hidat újítja fel, valamint az országos műemlékvédelem alatt álló Kereki várat, a balatoni térség egyetlen megmaradt kővárát, illetve az ide vezető gyalogos túraútvonalat is fejleszti. A teljes projekt 213 millió forintos támogatásban részesült.

Ez a látvány fogad a kilátó tetején
Ez a látvány fogad a kilátó tetején


A megvalósuló fejlesztések eredményeként az elmúlt időszakban egyre népszerűbb, akár hosszabb időre tervezett természetjáró túrák, kirándulások egy – egy állomásai is lehetnek a létesítmények.
A 46 millió forintos költségvetésű kilátó építés a GINOP-7.1.2-15-2017-00018. számú, „Somogy bejárható varázsa” című pályázat keretében valósult meg, a Magyar Természetjáró Szövetség, mint projektgazda koordinálásában, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG Zrt.-vel konzorciumi együttműködésben.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés