hirdetés
hirdetés

Természetismereti látogatóközpont nyílt a Mecsekben

Erdei iskolát is magában foglaló új természetismereti látogatóközpontot adtak át a Pécs és Komló között álló Mecsextrém erdei kalandpark szomszédságágában kedden.

hirdetés

A Mecsekerdő Zrt. által létesített ötszáz négyzetméteres Mecsek Discovery Center (MDC) névre keresztelt komplexumban a Mecsek kulturális és természeti világát bemutató kiállítás és erdei iskola kapott helyet.
A beruházás keretében a közel nulla energiaigényű épület földszintjén egy 140 négyzetméteres kiállítótér létesült, ahol - egyebek mellett - forrást bemutató dioráma, magasles és borzvár, távcsövek, beépített kulcsos turistaház - várja a látogatókat, míg a felső szinten korszerű oktatási tereket alakítottak ki. A digitális tartalmakkal is gazdagon fűszerezett kiállítást a Mecsek Discovery Center mobilapplikáció teszi teljessé, amelyben helyet kaptak a közeli Mecsextrém parkot övező Mókus tanösvény állomásaihoz tartozó feladatok is.

Fotó: mecsekerdo.hu
Fotó: mecsekerdo.hu

A beruházás 1,7 millió eurós támogatású, a magyar-horvát határon átnyúló együttműködési program INTERREG pályázatának támogatásával valósult meg. Az EAGLE névre keresztelt turisztikai projekt keretében infrastrukturális fejlesztések, turisztikai és ismeretterjesztő szolgáltatások valósultak meg a Dráva folyó két oldalán, Horvátország északkeleti és Magyarország délnyugati részén. A program keretében Horvátországban egyebek mellett új kilátó épült, valamint egy tájház és egy borospince rekonstrukciójára is sor került, de a projekt emellett természetismereti és túravezetői képzéseket, kerékpáros- és madármegfigyelő rendezvényeket is magában foglal.

Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója a keddi eseményen azt mondta: vállalatuk erdei iskolai programjain évi 7-14 ezer diák vesz részt, a beruházással pedig - fűzte hozzá - mostantól még több lehetőség nyílik azok számára, akik autentikus módon szeretnének megismerkedni az erdők világával. Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet: a Mecsekben számos ökoturisztikai fejlesztés valósult meg, s a korábbiakhoz képest összehasonlíthatatlanul gazdagabbá vált mára a térség ilyen szempontból. A beruházások, mondta, azt is szolgálják, hogy a gyerekek a természet ismerete és szeretet mellett nőhessenek fel.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk