hirdetés
hirdetés

Tevékenységért felelős személy valaki egyszerre csak egy helyen legyen

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége írásban küldte el észrevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium részére az utazásszervezők képesítési előírásának módosításával kapcsolatban. Egyik fontos kérésük, hogy szakmai tevékenységért felelős személy egyidejűleg csak egy helyen lehessen valaki.

hirdetés

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Utazási Irodák Szövetségével is egyeztetett arról a nemrég bejelentett rendelettervezetről, melynek értelmében jócskán kiszélesítenék azon képzettségek körét, melyek valamelyikének birtokában szakmai tevékenységért felelős személy lehet valaki, egyúttal a szakmai minősítő vizsgát eltörölnék. Erről ebben a cikkünkben olvashat részletesebben.

A MUISZ továbbította észrevételeit az NGM-nek. Ebben megfogalmazzák: a MUSZ támogatja, hogy az OKJ-s szakmai képzés mellett ugyanúgy elfogadható legyen bármilyen, nem csak szakirányú főiskolai vagy egyetemi végzettség az 5 éves gyakorlat igazolása esetén, és javasolja, hogy tevékenységért felelős személy egyidejűleg csak egy helyen lehessen bejegyezve. A szövetség hozzáteszi: tekintettel arra, hogy a 281/2008(XI.28.) Kormányrendelet is módosításra kerül, ezért javasolják, hogy módosítsák a jelenleg komoly problémát okozó, 60 napon túli kötbérmentes lemondás lehetőségét. Eszerint az utazási irodáknak legyen lehetősége kötbért felszámítani abban az esetben, ha a szolgáltatást nyújtó kötbérkötelezettséget ír elő az utazási iroda felé.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk