hirdetés
hirdetés

Top 10 belföldi úti cél - 10. helyezett

Az már biztos, hogy a turizmus szempontjából rekordév volt 2018. A tavalyi egész éves hivatalos statisztikai adatokat még nem ismerjük, még nem adta ki a KSH, azonban a szállás.hu adatai alapján már született top10-es lista a legnépszerűbb úti célokról. Ebbe a listába került bele tizedikként Hévíz.

hirdetés

Mire vágyik az utazó? Valószínűleg erre tapintanak rá a legnépszerűbb belföldi úti célok szakemberei, akik azt is tudják: ez önmagában még nem generál vengégforgalmat, sikeres városmarketing is kell hozzá. H. Horváth Orsolya a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője a tizedik helyezett Hévíz kapcsán lapunknak elmondta, hogy Hévízen2006-ban indul el a tudatos városmarketing a szálláshelyek és szolgáltatók bevonásával, ami az évek során egyre több területen tudta segíteni az érintettek munkáját. H. Horváth Orsolya szerint a siker elengedhetetlen feltétele egy jól azonosítható termék, ami kitűnik a versenytársak közül. "Esetünkben ez a Hévíz-tó, ami a világ legnagyobb fürdésre alkalmas gyógytava"-teszi hozzá. Erre alapozva fontos a tudatos termékfejlesztés, a célcsoportok és a szükségletek meghatározása, folyamatos nyomon követése. Fontos a hosszú távú gondolkodás és az érintettek összefogása, közös célkitűzése. 

fotó forrása: http://www.heviz.hu

A célközönséghez igazodó marketing stratégia nagyban tudja segíteni a turizmus fejlesztést. A social media és az ezzel párhuzamosan futó nagyközönségi és szakmai kommunikáció együtt alkalmazva érik el a hatásukat, a közönség médiafogyasztásához igazodó marketing mixben. Hévízen piaconként eltérő mértékben alkalmazzuk ezeket a csatornákat, igyekszünk személyre szabni a kommunikációnkat is.

"Arra a 13 éves összefogásra vagyok a legbüszkébb, ami már bizonyíthatóan szolgálja Hévíz fejlődését. Ennek köszönhetően tudtunk évről évre növekvő vendégéjszaka számokat elérni, új célpiacokat megszólítani és nívós szakmai és nagyközönség díjakat elnyerni" -mondta el lapunknak Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk