hirdetés

Tűz a zalakarosi Hotel Freyában

Frissítve Tűz keletkezett egy zalakarosi hotel ötödik emeletén, a Termál úton. A háromcsillagos hotel felújítás előtt áll.

hirdetés

Tűz keletkezett a zalakarosi Hunguest Hotel Freya ötödik emeletén szerdán délelőtt fél tizenegy körül az egyik szobában.A teljes épületet kiürítették, adta hírül az MTI nyomán a zaol.hu portál.

Fotó: MTI / Varga György
Fotó: MTI / Varga György

A lángok eloltására a zalakarosi és a nagykanizsai, valamint a pacsai hivatásos tűzoltók vonultak ki, de kiérkezésük előtt a szálloda egyik vendége, egy nyugdíjas szekszárdi tűzoltó már elkezdte megszervezni a beavatkozást, az épület kiürítését, ennek során 60 személy hagyta el a szállodát.

A lángok további három szobát és egy rekreációs helyiséget is károsítottak. A rövid időn belül megfékezett tűz nem okozott személyi sérülést, közölte Kósi Zsolt, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Vélhetően a klímaberendezés elektromos zárlata miatt ütött ki tűz. Több szoba is használhatatlanná vált; az érintett vendégek többségét más szállodákban helyezték el – mondta el a Hunguest Hotels Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére.

Labossa Lajos azt is közölte: az egyik ötödik emeleti szobában lakó vendég észlelte, hogy füstöl a légkondicionáló, amit jelzett a recepción, ezt követően a szálloda munkatársai a tűzoltók kiérkezéséig porral oltó készülékkel igyekeztek megfékezni a fellobbanó lángokat.
Amint azt korábban a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság már  jelezte, senki nem sérült meg, de a hotelt kiürítették, hatvan embernek kellett elhagynia az épületet.

Labossa Lajos hozzátette: két szoba égett ki, egy harmadiknak az ajtaja károsodott, de az oltási munkálatok miatt 28 szobából ki kellett költöztetni a vendégeket. A szinte teltházzal üzemelő hotel érintett 50-60 vendégének egy részét más zalakarosi hotelben helyezték el, másokat a szállodalánc tapolcai vagy bükfürdői egységeiben a kérésük szerint, néhányan pedig hazautaztak.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A szállodalánc munkatársai felvették a kapcsolatot azokkal a vendégekkel, akik a közeli napokban érkeztek volna Zalakarosra, jelezve, hogy számukra visszatérítik a pihenésük árát vagy a társaság más hoteljeiben helyezik el őket.

Egyelőre nem tudni, hogy mitől kapott lángra a szoba. A több mint 160 szobás, háromcsillagos Hunguest-házban a közeljövőben terveznek felújítást. 

 
(forrás: Katasztrófavédelem / MTI, ZAOL)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk