hirdetés
hirdetés

Új tagok a Mabeuszban

Az elnökség 2 éves mandátuma lejárt, arról is szavazni kellett, valamint új tagok jelentkezéséről is döntöttek.

hirdetés

Az elnökség beszámolója szerint az idei év emberfeletti volt, és szinte mindenki a túlélésért küzd a covid-19 okozta válság miatt. Sajnálatos módon a Mabeusz tagjai közül néhány iroda befejezte tevékenységét.
A kudarcok mellett sikereket is elért az idei évben az elnökség, sok tekintetben a 4 szakmai szövetséggel karöltve végzett lobbimunka eredményeképpen:
- árrés áfa kötelező bevezetése elhalasztva 2021-re
- 4%-os idegenforgalmi hozzájárulást a közvetítő irodáknak nem kell megfizetni 2021 januártól
- tavaszi bértámogatás és járulékmentesség
- novemberben bejelentett bértámogatás és járulékkedvezmény
- többi szervezettel szoros és aktív együttműködés alakult ki, a támogatások elérésében ennek meghatározó szerepe van, ez az együttműködés remélhetőleg előrevetíti az újraindulás utáni összefogást is.
- szoros együttműködés és folyamatos egyeztetés alakult ki MTÜ-vel, annak nemzetközi kapcsolatok és értékesítési  igazgatóságával
- az újonnan felállt Magyar Kongresszusi Irodával is folyamatos kommunikáció zajlik, számos anyag kidolgozásában közreműködik a MABEUSZ, szakmai javaslatokkal támogatják egymás munkáját
- A Budapest Brand újonnan alakult csapatával szintén szoros együttműködést alakítottak ki, folyamatos szakmai egyeztetések zajlanak
- Tagbővítés meghirdetése, a felhívásra számos fontos szereplő jelentkezett és az elnökség örömére szolgál, hogy ebben a kritikus helyzetben is sikerült a tagságot növelni, így új tagok felvételéről is döntött a közgyűlés, mely során 2021 január elsejétől 4 új taggal bővül szövetségük és így tovább erősíthetik szakmai jelenlétüket, illetve szövetségünk jelentőségét.


A felvételt nyert irodák:
Inspiration Travel
MAURI DMC
Miki Travel
Sváda Office

A beszámoló és tagfelvételi szavazás  után az elnökség felajánlotta, hogy 2021. június 30-ig viszik tovább a vezetést a pandémiára való tekintettel, melyhez a tagság teljes egészében bizalmat szavazott.

A MABEUSZ elnökségi tagjai remélik, hogy 2021 már a lassú, de biztos építkezés ideje lesz és magunk mögött hagyhatjuk tavasszal ezt a szomorú és vérveszteségekkel járó időszakot.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk