Mabeusz-tanulmányút épülő luxusszállodával

Mabeusz-tanulmányút épülő luxusszállodával 

A Mabeusz (Magyar Beutaztatók Szövetsége) ismét tartalmas és informatív tanulmányutat szervezett tagjainak, a beutaztató irodáknak, akik ezúttal budapesti vonzerőkkel és szolgáltatásokkal ismerkedhettek.
Tisztújító közgyűlés a MABEUSZ-nál

Tisztújító közgyűlés a MABEUSZ-nál 

A Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) 2022. november 21-én, hétfőn tartotta tisztújító közgyűlését.
Vác: cement-nagyhatalomból a slow turizmus úttörője

Vác: cement-nagyhatalomból a slow turizmus úttörője 

"A Váci TDM szervezet óriási szerencséje, hogy az önkormányzat kultúra és turizmusbarát" – hangsúlyozta Kelecsényi Ágnes a Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője azon a tanulmányúton, amelyet a Magyar Beutaztatók Szövetsége számára szerveztek, hogy bemutassák az utazási irodáknak Vác vonzerőit és a város turizmusának fejlődési irányait.
Nem számolnak még Európán kívüli csoportokkal a beutaztatók

Nem számolnak még Európán kívüli csoportokkal a beutaztatók 

Továbbra is a bizonytalanság a nemzetközi turizmus legnagyobb ellensége világszerte, még inkább így van ez a szervezett, csoportos utaztatás területén - írja a vg.hu.
MABEUSZ: vezetőségválasztás

MABEUSZ: vezetőségválasztás 

A Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) július 2-án, pénteken megtartotta soros közgyűlését, amelyen megválasztották az új elnökséget.
Új tagok a Mabeuszban

Új tagok a Mabeuszban 

Az elnökség 2 éves mandátuma lejárt, arról is szavazni kellett, valamint új tagok jelentkezéséről is döntöttek.

Most kedvezményesen lehet MABEUSZ-tag 

A Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ), a minél sikeresebb bővülés érdekében, módosított tagfelvételi lehetőségén.
„Sokan még nem hiszik el, hogy csődbe fognak menni”

„Sokan még nem hiszik el, hogy csődbe fognak menni” 

A Szarvason zajló 24. Országos TDM Konferencia  során a szakmai szövetségek képviselői is bejelentkeztek az online térben, hogy képet adjanak tagjaik jelenlegi helyzetéről és kilátásairól. Ez a mondat is elhangzott a fórumon.
Bréking - Hamarosan jöhet az újabb bértámogatási csomag

Bréking - Hamarosan jöhet az újabb bértámogatási csomag 

,A turisztikai szakmai szövetségek elnökei megalapozottan hisznek ebben, a politikai döntéshozókkal folytatott tárgyalások alapján - közölte szerkesztőségünkkel az MSZÉSZ. 
Állami segítségnyújtás nélkül végképp ellehetetlenül a turizmus

Állami segítségnyújtás nélkül végképp ellehetetlenül a turizmus 

Szerdán ismét összeült öt szakmai szervezet, hogy arról egyeztessenek, hogy újból a kormányhoz forduljanak segítségért.

Lehet-e túlélési stratégia a belföldi utazásszervezés a beutaztatók számára? 

Erről és a beutazás kilátásairól kérdeztük Kanel Juditot, a Continental Travel ügyvezető igazgatóját és a Magyar Beutaztatók Szövetségének (MABEUSZ) alelnökét.

Jövő márciusig nem jönnek turistacsoportok 

Kálmán Istvánt, a Magyar Beutaztatók Szövetségének alelnökét kérdeztük.

Átadta éves szakmai díjait a MABEUSZ 

Átadta éves szakmai díjait Continental Hotelben a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ). A legjobb szálloda a  Hilton Hotel Budapest lett, míg az év beutaztatójának Réfi-Oszkó Dorottyát választották meg.

Újabb tanulmányutat szervezett Budapestre a Mabeusz 

Ismét tanulmányutat szervezett Budapestre a Magyar Beutaztatók Szövetsége, az érdekődők a Millenium Házát, és a Zwack gyárat tekinthették meg.

Jövő évi tervek a MABEUSZ közgyűlésen 

November 14-én tartotta meg a MABEUSZ őszi gyűlését, ahol a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing és értékesítési Igazgatóhelyettese, Németh Anna ismertette az MTÜ tervezett értékesítési és marketing aktivitását.

Csak szeretnénk jól csinálni 

Múlt héten részt vettünk egy lakossági fórumon a Zöldike Klubban. Az esemény témája az első kerületieket mind jobban zavaró turistaáradat és az őket szállító buszok. A szakértők -és az ott lakók- végül egyet értettek abban, hogy szabályozásra és megfelelő szankciókra van szükség.

2017 Vendéglátósa, Szállodája, Turisztikai terméke 

Év elejére esett a MABEUSZ (Magyar Beutaztatók Szövetsége) díjátadó évzáró eseménye, ami megbocsátható, hiszen a kollégáknak a remek szezon miatt akadhatott tennivalója a tavalyi év vége felé. A remek szezon tényét maga az elnök, Kálmán István, egyben a Liberty International magyarországi ügyvezetője közölte a február 8-i MABEUSZ-díjátadón hozzátéve, hogy a 2018-as év is ígéretesnek tűnik.

A MABEUSZ szerint is tarthatatlan a helyzet a bulinegyedben 

A Magyar Beutaztatók Szövetségének tagjai mind a fentartható turizmus hívei. Ami az utóbbi években a “bulinegyedben” kialakult, akkora terhet ró az ottani lakosságra, hogy az már szinte elviselhetetlen, főleg az idősebb lakosok számára – mondta szerkesztőségünknek Kálmán István, a szövetség elnöke.

Ifjúsági tagozattal bővült a MABEUSZ 

A Magyar Beutaztatók Szövetsége, MABEUSZ megtartotta ez évi harmadik megbeszélését, melynek során új tagként vették fel az OK World beutaztató irodát, valamint ifjúsági tagozattal bővültek - közölte szerkesztőségünkkel a szövetség.

Gyorstüzelő hadtest vagyunk 

— jellemezte a szövetséget a tisztségében újabb két évre megerősített elnök, Kálmán István. Kanel Judit, az Aktív Tours illetve Makai Éva, az IMS Budapest Kft. ügyvezetői továbbra is ellátják alelnöki tisztségüket. A Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) partnereinek nyújtott át elismerést négy kategóriában csütörtökön, a budapesti Buddha-Bar Hotelben.

Tanulmányúttal ünnepelte a Föld Napját a MABEUSZ 

Kellemes tavaszi időben, a Föld Napján indultunk a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) által szervezett tanulmányútra, ahol két, egymástól nagyon különböző település titkait, újdonságait ismerhettük meg. Először Poroszló felé vettük az irányt, majd Hollókőt látogattuk meg.

Kiket díjazott idén a MABEUSZ és mit tervez jövőre? 

Arra mindnyájan hamarabb kapjuk fel a fejünket, ha valamelyik szolgáltató szájába egy nagy, savanyú citromot nyom egy idegenforgalmi szövetség. A MABEUSZ (Magyar Beutaztatók Szövetsége) azonban úriember, 2015-ből csak a jóra emlékezik; már ami a díjazást illeti - derült ki pénteken a szövetség évzáró taggyűlésén, Budapesten.

Alföldi gyógyfürdő-brand és magasabb költésű turisták kellenek 

Közös nyilatkozatot írt alá a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért felelős Helyettes Államtitkársága, a Magyar Turizmus Zrt. és öt szakmai szervezet a Turizmus Világnapja kapcsán.

„Fejlesztéseink a turizmus fellendítését szolgálják” 

Ekképp zárta válaszait Belváros-Lipótváros önkormányzata, amikor a buszbehajtási korlátozások tapasztalatairól, előkészületeiről faggattuk. Az utazási szakma máshogy látja a kérdést.

Együttműködési megállapodást kötött a MUISZ és a MABEUSZ 

Együttműködési megállapodást írt alá 2015. május 27-én a két szakmai szövetség elnöke, Kálmán István (Magyar Beutaztatók Szövetsége, MABEUSZ) és Erdei Bálint (Magyar Utazási Irodák Szövetsége, MUISZ).

Közös gondolkodásra hívja a Magyar Turizmus Zrt. a szakmai szervezeteket 

Az MT Zrt. az MSZÉSZ, a MUISZ, a MABEUSZ és a MARESZ közös megkeresésére reagált.

Szorosabb együttműködést kérnek a szakmai szervezetek az MT Zrt.-től 

Levélben fordult a MSZÉSZ, a MUISZ, MABEUSZ és a MARESZ  Dr. Ruszinkó Ádámhoz, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkárához, a Magyar Turizmus Zrt. Igazgatóságának elnökéhez valamint Dr. Faragó Péterhez, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójához.

Magyar Turizmus Zrt.: kiemelten fontos a német piac bővítése 

A németajkú piac fenntartása és bővítése kiemelt fontosságú a Magyar Turizmus Zrt. számára, ahogy az a hároméves marketingstratégiából is egyértelműen tükröződik - mondta Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek szerdán az MSZÉSZ, a MUISZ, a MABEUSZ és a MARESZ közös állásfoglalására reagálva.

Szakmai szervezetek állásfoglalása: rengeteg a tennivaló a magyar turizmusban 

Közös állásfoglalásban reagált a magyarországi turizmus tavalyi eredményeit bemutató sajtótájékoztatókon elhangzottakra az MSZÉSZ, a MUISZ, a MABEUSZ és a MARESZ. Azt írják, a kedvező eredmények mellett sem feledkezhetünk meg az ágazat problémáiról. 

Sikeres évet zárnak a hazai beutaztatók 

Immár szokásossá vált díjkiosztó, szezonzáró összejövetelét tartotta a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) csütörtökön, ezúttal a Continental Hotel Budapest szállodában. Optimista hangulatban.

A turistabuszok közlekedése a beutaztatók szerint 

A Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) szerint remek dolog a fővárosi gépjármű forgalom csökkentése, de egy kicsit vegye már elő a városvezetés a józan eszét, és fontolja meg a szövetség javaslatait.

Turisztikai tanácsadó testület győzködi majd a fővárost és a BKK-t 

Turisztikai tanácsadó testületet hozna létre a szakma több szereplője, hogy segítse a fővárosi turizmus alakulását.

Citromdíjat kapott a BKK és az V. kerület 

A Magyar Beutaztatók Szövetségétől.

A Continental Zara az év szállodája a MABEUSZ szerint 

A Continental Hotel Budapest a 2013-as év szállodája díját kapta a Magyar Beutaztatók Szövetsége egyöntetű szavazása alapján. A díjat 2013. december 5-én vette át Géher Zoltán Szállodaigazgató ünnepélyes keretek között.

Nem érdekes Budapest turizmusa? 

Számos neves szakmai szövetség összefogott és néhány nappal ezelőtt "Horror városnézésre" invitálta a turizmus fejlesztéséért felelős kormányzati és fővárosi döntéshozókat, a szaktárca felelős munkatársait, a Főpolgármesteri Hivatal vezetőit, a Fővárosi Közgyűlés képviselőit, és a turizmus működtetésével megbízott cégek képviselőit. 

Állítsák meg a budapesti turizmus bevételeinek drasztikus csökkenését! 

A turizmusban érintett szolgáltatók tőkéjüket és szaktudásukat fektetik a szakmájukba, és a hazánkba látogató külföldi vendégek elégedettségét kamatoztatva igyekeznek biztosítani saját maguk és az ország gyarapodását. Ez a szolgáltatói kör és szövetségeik most erőteljes szakmai üzenettel hívják egy platformra, felelősségteljes együttműködésre a turizmus fejlesztéséért felelős kormányzati és fővárosi döntéshozókat. Alább az általuk megfogalmazott nyílt levél olvasható teljes terjedelmében: 

„A Ryanair-utas nem fordul utazási irodához” 

2012 decemberében vette át a stafétát a Magyar Beutaztatók Szövetségének (MABEUSZ) élén Kálmán István, a Liberty International magyarországi ügyvezetője Rácsai Ágnestől.

Új tag a MABEUSZ-ban 

Tagfelvétel és új munkacsoportok alakítása volt a napirenden a Magyar Beutaztatók Szövetségének (MABEUSZ) rendkívüli közgyülésén, melynek a 2012. év  MABEUSZ-díjas turisztikai szolgáltatója, a  Chef Parade adott otthont.

Melyik a MABEUSZ szerint a legjobb magyar szálloda? 

Idén először, hagyományteremtő jelleggel díjazta a hazai turisztikai szolgáltatókat a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ).

Elnökváltás a MABEUSZ-ban 

Két év után Rácsai Ágnes lemondott MABEUSZ-elnöki posztjáról.

Információ elszívó utasok ellen ajánlatkérési díj? 

Az elmúlt évtized során az utazási irodákat mind jobban sújtja a megvalósult üzleteik és az ajánlatkérések számának romló aránya. Legyen szó szabadidős utaztatásról, vagy MICE-ról, az ajánlatkérések átlag 10-20%-a válik bevétellé. Az esetek többségében a remélt ügyfél a biztos információ birtokában elintézi foglalásait közvetlenül. Megoldás lehetne az ajánlatkérési díj az utazási irodák szerint. Ennek bevezetését illetően azonban egyöntetűen szkeptikus a szakma. Megoldás egyelőre nem várható.

A beutaztatók szerint nem sikersztori a ferihegyi parkolás 

Két hete szerdán látott napvilágot a Budapest Airport (BUD) azon közleménye, melyben elismerően nyilatkozik a 2012 augusztusában bevezetett, új parkolási rendszerről. E szerint a „A repülőtér termináljai előtti közlekedés biztonságosabb és gördülékenyebb, mint valaha.” Ugyanakkor a közleményben igen kevés szó esik a Ferihegy utasforgalmának szintén jelentős hányadát „ráhordó” turistabuszokról, az azokat bérlők, üzemeltetők elégedettégéről.

Szingapúri delegáció érkezik Magyarországra 

Magyarországra látogatott a Szingapúri Utazási Irodák Országos Szövetségének (NATAS) vezérigazgatója, Robert Khoo, az október 10-12. között megrendezésre kerülő ASEAN Awareness Forum apropójából, közölte lapunkkal a Magyar Turizmus Zrt.

II. TDM-MABEUSZ találkozót tartottak 

Második alkalommal szervezett találkozót a Magyar Turizmus Zrt. beutaztató irodák és TDM szervezetek számára május 8-án, kedden, Budapesten. 

Harc az idegenforgalmi adóért 

Addig aligha fog megszületi az új turizmus törvény, amíg nem dől el, hogyan oszlik majd meg az idegenforgalmi adó a TDM szervezetek és az önkormányzatok között, írja a Világgazdaság.

II. TDM-MABEUSZ workshop 

A TDM szervezetek és a Magyar Beutaztatók Szövetségének tagjai számára tavaly novemberben szervezett – és a visszajelzések alapján minden résztvevő szerint eredményes – szakmai találkozó után, a Magyar Turizmus Zrt. meghirdeti a II. TDM-MABEUSZ workshopot

MABEUSZ workshop Mórahalmon 

Mórahalmi túrával folytatódott a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának szakmai bejárás-sorozata. A partnerek ezúttal nem csak az attrakciókkal ismerkedtek meg, hanem egy workshop keretén belül a Magyar Beutaztatók Szövetségének (MABEUSZ) tagjaival is eszmét cseréltek arról: hogyan lehetne idecsalogatni a turistákat.

A beutaztatók is találtak fogást a Turizmus Törvény tervezetén 

Több más szakmai szervezethez hasonlóan a Magyar Beutaztatók Szövetsége, MABEUSZ is sokat foglalkozott a Turizmus Törvény tervezetével, ők sincsenek elragadtatva.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!