hirdetés
hirdetés

„A rómaiak lábnyomában - római fürdők Európában”

Az Európai Fürdőszövetség” (ESPA), és a németországi FIT Reisen közös szervezésében, valamint a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával Budapesten tartották a hasonló című projekt záró rendezvényét. A konferencia egyúttal az Európai Unió által támogatott projekt továbbfolytatását kívánja megalapozni a lehetséges további partnerek bevonásával.

hirdetés

Az elképzelés a római kori alapokon nyugvó termál és a wellness-fürdők, valamint a római kultúra kombinációjának népszerűsítését célozza. E cél érdekében már kialakítottak nemzeti és nemzetközi utazási csomagokat, melyek megtekinthetőek a Roman Thermal Spas honlapon (www.roman-thermal-spas.eu).  A foglalás a FIT Reisen közreműködésével történik. Eddig  a fentieken kívül az EuropeSpa med& welness  cég, több támogató és nyolc ország egy-egy termálfürdője csatlakozott a projekthez: Aidipsos (Görögország ) ;Badenweiler (Németország );Baile Herculane (Románia );Budapest (Magyarország); Chaves (Portugália);Chianciano (Olaszország ); Dax (Franciaország) és Hisarya (Bulgária ). A Roman Thermal Spas projekt aktivitása sokrétű: nemzetközi turisztikai vásárokon (Európa, USA, Dél-Amerika) népszerűsítik ezt a közös római történelmi emlékeken nyugvó újszerű turisztikai terméket. Szórólapokon ismertetik a csatlakozó szállodák és fürdők konkrét ajánlatait. Európán belül már kialakultak országokon átívelő marketing szövetségek (Bulgária és Románia), valamint Franciaország, Spanyolország, Portugália. Egy festő és illusztrátor ( Ferry Ahrlé) megalkotta a projekt kabalafiguráját, Termus Romanust, s ez a római kori ifjú körutazás keretében mutatja be a nyolc résztvevő partnerország témához illő látnivalóit, fürdőit, történeteit. A projekt 2016 évi lezárta után a kezdeményezés marketing szervezetté alakul, és célja új, római kori eredetű termálfürdők bevonása.

Cassiopeia Termál, Németország - forrás: www.roman-thermal-spas.eu
Cassiopeia Termál, Németország - forrás: www.roman-thermal-spas.eu

Budapestnek még sok kihasználatlan lehetősége van. Aquincumban 24 római kori fürdő maradványai maradtak fenn, emléküket ma is őrzi a Római Fürdő, melynek vízellátását részben ma is ugyanazon források biztosítják. Budapest, mint a világ egyetlen termál-fővárosa, e kategóriában,mindenki másnál gazdagabb kulturális kínálatot is nyújt. Ugyanakkor lehetőség lenne a római limes Dunát követő őrhelyeinek, emlékeinek is bevonására a programkínálatba.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai