Horvát dombok között 

Horvátország nem csak a kék Adriával dicsekedhet, Zágrábtól északra zöld hullámokat vet Zagorje vidéke.
Torkos Csütörtökkel nyit a Gasztroélmények Éve

Torkos Csütörtökkel nyit a Gasztroélmények Éve 

A Torkos Csütörtök akció célja – az étterembe járás kultúrájának megszerettetésén túl -, hogy a lakosság és az ide látogató külföldiek a gasztronómián keresztül fedezzenek fel újabb magyarországi tájakat, kóstoljanak új, helyi ízeket, ismerjék meg a különböző régiók által kínált hagyományos magyar ételeket, valamint a gasztronómiához kötődő tradicionális magyar népszokásokat.
„A rómaiak lábnyomában - római fürdők Európában”

„A rómaiak lábnyomában - római fürdők Európában” 

Az Európai Fürdőszövetség” (ESPA), és a németországi FIT Reisen közös szervezésében, valamint a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával Budapesten tartották a hasonló című projekt záró rendezvényét. A konferencia egyúttal az Európai Unió által támogatott projekt továbbfolytatását kívánja megalapozni a lehetséges további partnerek bevonásával.

Átadták az Országgyűlési Múzeumot 

A Parlament Látogatóközpontjához kapcsolódva megnyitották „ A magyar törvényhozás ezer éve” című állandó kiállítást. A közgyűjtemény nem új kezdeményezés, 1929-1949 között már működött az Országházban egy 16 ezer darabból álló gyűjtemény, melyet az ezt követő időszakban felszámoltak.
Országimázs-konferencia: fókuszban a sport és a tudomány

Országimázs-konferencia: fókuszban a sport és a tudomány 

Az Antall József Tudásközpont ötödik alkalommal szervezett Országimázs konferenciát március 5-én. Az idei alkalommal nemzeti értékeink: a sport és a tudomány került a rendezvény fókuszába.

Friuli – Venezia - Giulia: közeli és még felfedezetlen 

Természetesen nem Lignano Sabbiadoro ápolt és tökéletes nyaralási élményt nyújtó tengerparti strandjaira utalunk.

Határtalan kerékpáros élmény Vas megyében 

A Cycling AT-HU európai uniós projekt március 31-én zárul, eredményeiről már a Bringaexpón kapható kiadványokból is értesülhetnek a kerékpározás után érdeklődők.
Ökoturisztikai központ és megújult arborétum Badacsonyban

Ökoturisztikai központ és megújult arborétum Badacsonyban 

Badacsonylábdihegyen – a kikotort és felújított strand területén – május végén megnyílik a pályázati támogatással létesült Ökoturisztikai Látogatóközpont.

Összefogással tovább nőhet a gasztroturizmus szerepe 

Az Utazás kiállítás első napján tartott szakmai fórumon elsőként dr. Somogyi Zoltán, a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) főtitkár-helyettese trendriportjában ismertette a világ turizmusának alakulását.
MSE Tours: a sípályákról Indiába

MSE Tours: a sípályákról Indiába 

A MSE Tours, a 28 éve működő, Budapesten kívül Pécsett is saját irodával rendelkező utazásszervező idén először jelentette meg katalógusát, melynek mottója: „Otthon a nagyvilágban”.

Budapest fejlesztésének jelene és jövője 

A Magyar Művészeti Akadémia a Pesti Vigadó 150. évfordulója alkalmából konferenciát rendezett a Vigadó Makovecz termében. Köszöntőt mondott Tarlós István főpolgármester, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Fekete György professzor, a MMA elnöke is.

Témanapokkal erősít a müncheni utazási vásár 

Bajorország legnagyobb utazási és szabadidős vására, a „f.re.e” a müncheni vásárterületen február 18-22. között zajlik.

Idén is elindul a Boldogasszony és a Fekete Madonna zarándokvonat 

Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezetője és Zaránd György, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón ismertették az idén együttműködésükkel negyedszerre induló csíksomlyói Boldogasszony, és az ötödször megszervezett Fekete Madonna zarándokvonatok újdonságait.

Ön rá merne lépni a kínai panorámaútra? 

A Skywalk prototípusa és névadója a Grand Canyon 1212 méter magas sziklameredélyén épült. Az építmény üvegpadlója és üvegkorlátja révén lélegzetelállító kilátást nyújt a világhírű kanyon mélyére, melyet a kínaiak is megirigyeltek.

Siófok és Balatongyörök lett a legvirágosabb 

Siófok város, Balatongyörök falu kategóriában nyert a Virágos Magyarországért versenyen, így 2015-ben Európában mérettetik meg magukat.

885 millióból újították fel a majki kolostort 

Az Oroszlány-Majkpuszta Remeteség konvent épületének műemléki rekonstrukciója és turisztikai hasznosítása uniós támogatásból, 885 millió forintból valósult meg. A fejlesztés 2015 tavaszán zárul végleg, amikor elkészül a látogatóparkoló, és a bekötő út felújítása is.

Új fejezet a hazai orvosi turizmusban 

Az észak-magyarországi és az észak-alföldi régió gyógyturisztikai versenyképességét segíti elő a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében megvalósult Gyógyító Régiók projekt.

Összefogás a fesztiválok minőségéért és versenyképességéért 

Konferencia november 19-én az Akvárium Klubban.

A magyar posta legendája 

A Benczúr Házba költöztetett Postamúzeum felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt érdekes, interaktív ismeretekkel szolgál. Évszázadokat repülünk előre, a Thurn und Taxis (jelenleg hercegi) család postakürtöt fújó lovas futárszolgálatától a delizsánszon döcögő, majd hirtelen vasparipán száguldó szolgáltatásig.

Vasi-Hegyhát: ezer apró csoda földje 

A körmendi Batthyány kastély a fő turisztikai húzóerő a térségben, de számos zarándokút is összefut itt, és az ősfás erdők, a zsúptetős házak és a Kneipp-kúra is vonzzák a látogatókat.

All inclusive ajánlattal vár Hollókő 

Kétmilliárdos fejlesztés nyitóünnepét is tartják április 4-6. között a „Palóc Mekkában”.

Ózonkúra a Kárpátok alatt 

Csupán négy-öt órás autóút Budapestről, és máris vallások, etnikumok, kultúrák keveredésének műemlékekben gazdag, de kevésbé ismert világába jutunk – ez az egykori Galícia nyugati részét magába foglaló Podkarpackie régió. 

Przemysl, a legendás erődrendszer 

A lengyel város legendájának aranyfedezetéül a K und K (kaiserlich und königlich, magyarul császári és királyi) Monarchia komoly technikai szintű erődrendszere, még inkább az itt kiontott rengeteg vér szolgál.

Pesti csodák a Turizmus Világnapján 

A Turizmus Világnap alkalmából a Magyar Turizmus Zrt. logisztikai partnerével, a Budatours-szal és a programban szereplő kulturális intézményekkel közösen ünnepi akciót szervezett az idegenforgalmi ágazatban dolgozók részére.

Egy viharos történelem gasztronómiai lenyomata 

A történelmi Galícia régió ételei és italai dicséretének csak a számunkra kimondhatatlannak tűnő nevek szabnak gátat - beszámoló a lengyelországi Podkarpackie ínyencségeiről.

Podkarpackie: ősi városok, kastélyok, gyógyüdülők 

Csupán négy-öt órás autóút, és máris vallások, etnikumok, kultúrák keveredésének műemlékekben, látnivalókban meglepően változatos és gazdag, de általunk kevésbé ismert világába jutunk.

Megújult arculat és program a művészeti fesztiválon 

23. alkalommal, de eddig sose látott összeállításban október 3-án indul a 17 napos Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál: 47 helyszínen közel 250 program várja az érdeklődőket.

Óriásplakátokon a három népszerű fotós budapesti képei 

A Bálna előterében kültéri kiállítás nyílt a Budapest a szemünk előtt című fotókampányban szereplő ikonikus fővárosi helyszíneket megjelenítő képekből.

Különleges rendezvényterek a Várbazár gyomrában 

Áprilisban, Ybl Miklós 200. születési évfordulójára időzítették a Várbazár történelmi épületeinek átadását. A kormány vállalása szerint most, augusztus végére elkészültek az új épületrészek, a liftek, a mozgólépcsők, a mélygarázs és a rendezvényterem is. A királyi kertek ismét teljes szépségükben látogathatók – jelentette be a megnyitón L. Simon László kormánybiztos.

A magyar szent család nyomában 

Székesfehérvár, Bodajk, Zirc, Bakonybél, Veszprém és Balatonalmádi - ezek alkotják a Vallásturisztikai Iroda által kínált Magyar Szent Család tematikus út főbb állomásait.

Talpon maradni a kíméletlen globális versenyben 

Májusi közgyűlésén új elnököt választott a Magyar TDM Szövetség. Semsei Sándor a magyar turizmus versenyképességének megőrzése érdekében legfontosabb feladatnak a turizmusirányítási rendszer térségi alapú újraszervezését, azaz a TDM szervezeti rendszer jogszabályi alapjainak megteremtését tartja.

Az egészségturizmusra épít Tiszakécske új szállodája 

A nemrég átadott tiszakécskei négycsillagos Barack Hotel tulajdonosai és üzemeltetési igazgatója a település és környéke kiváló adottságaira építve az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésében látják a jövőt.

Ezekért a programokért érdemes Olaszországba utazni 

Mindegy, hogy Rómába, Velencébe, Sienába vagy Milánóba tervezi nyaralását, Olaszország számtalan nagyszabású eseménnyel, fesztivállal várja.

A szomszéd kertje: az osztrák turizmus mutatói 

Ausztria már rég nem csupán nyári szabadidős úti cél, ezt bizonyítja a növekvő vendégéjszakaszám a téli időszakban is. 

Töltődjön fel Lengyelországban! 

Lengyel népművészek, egészségturisztikai szolgáltatások és széles programkínálat várja a Lengyelországba látogatókat.

A térségek versenye fogja jellemezni a turizmust 

A Hajdúszoboszlón tartott XI. TDM konferencián az MTDMSZ új elnöke egy regionális TDM rendszer kiépítésének fontosságáról beszélt, melyet Dr. Horváth Viktória helyettes államtitkár is támogat.

Új tisztségviselők és tagok a Magyar TDM Szövetségben 

A Magyar TDM Szövetség 11. konferenciájára és tisztújító közgyűlésére Hajdúszoboszlón került sor. 

Európa Csipkerózsikája tárt karokkal várja a turistákat 

Új országimázst épít Albánia, a fel nem fedezett zöld édenkert.

Turisztikai siker Tolna megye zöld csücskében 

A négycsillagos Fried Kastélyszálló és étterem megkapta a Magyar Turizmus Minőségi Díját.

Francia randevú Bécsben 

A francia turisztikai szolgáltatók ismét Bécsben tartották szokásos éves találkozójukat Közép-Európa utazásszervezőivel.

Kiállításokkal emlékeztek az osztrák-magyar határnyitásra a 25. évfordulóján 

Az Osztrák Kulturfórum adott teret az osztrák- magyar határnyitás 25. évfordulójára emlékező két kiállításnak, melyet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitott meg. Navracsics Tibor beszédében a kivívott szabadság megőrzésének fontosságát emelte ki. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Martin Eichtinger nagykövet, az Európáért, Integrációért és Külügyekért felelős Szövetségi Minisztérium kulturális szekciójának vezetője. Szavai szerint a keleti tömb történelmi süllyesztőbe kerülése, a két világrendszer szembenállásának megszűnése Európában nemzedékeknek és országoknak egymást erősítő, közös műve volt.

Kelet-Európa felé nyit a francia vasúttársaság 

A Voyages-sncf gyakorlatilag az Európai Unió teljes szupergyorsvonat-hálózatára kiterjedően értékesít jegyeket.

Egyre fontosabb a kínai beutazó turizmus 

Ennek apropóján tartottak előadást a Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus Fórumán, ahol kiderült az is, hogyan nyerhetjük meg a kínai turistákat.

Égi és földi örömök a Magas-Bakonyban 

Síkvidékhez szokott hazaiaknak már az a pár száz méter szintkülönbség is imponáló, amelyen Zirc fekszik. Az egykor átjárhatatlan erdőséggel borított Magas Bakonyt egyébként is titokzatosság lengte körül. Zirc ősi és misztikus (1182-ben itt alapították első monostorukat a ciszterciek, itt halt meg I. András király). A törökök pusztítása után 1752-ben szentelték fel immár barokk stílusban az új ciszterci apátsági templomot (ma Bazilika minor), és a szerzetesek létének, munkájának köszönhetően tartós virágzásnak indult maga Zirc települése is. 

Így élvezhetjük a tavaszi Balatont 

A május 1. és 11. között zajló „Nyitott Balaton" elnevezésű akció a magyar tenger tavaszi kínálatára hívja fel a figyelmet.

Vezetett séták a Várkert Bazárban 

Újjászületett a Világörökségi lista egyik veszélyeztetett magyar műemléke, április 3-án átadták a Várkert Bazárt.

Badacsonyi borok „New Yorkban” 

A Kéknyelűből készített borok kiemelkedően magas, pozitív élettani hatásúak.

Hol tart a magyar konferenciaturizmus? 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetségének (MaReSz) hagyományos szakmai konferenciáját „Térjünk a lényegre!” címmel idén a gyönyörűen felújított Vigadóban tartották. Ganczer Gábor elnök megnyitója után a szövetség díját Semsei Rudolf tagozatvezető vehette át.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!