hirdetés
hirdetés

A hazai idegenvezetők súlyos helyzetére már a nemzetközi média is felfigyelt

Egy évvel ezelőtt kezdődtek Magyarországon a koronavírus-járvány miatt bevezetett, idegenforgalmat és a vendéglátást erősen sújtó korlátozások. A kormány több-kevesebb sikerrel próbálta támogatni a bajba jutott vállalkozásokat és egyéni vállalkozókat, de ebből a segítségből valahogy mindig kimaradtak az idegenvezetők.

hirdetés

Az ágazatnak most márciusban megítélt adóelengedés volt az első olyan kedvezmény, ami könnyített volna a helyzetükön, adja hírül az euronews.com nagyközönségi portál.

"A legutóbbi közlönyben, múlt pénteken lehetett olvasni, hogy egy hónapra elengedik a KATÁ-t, mármint ebben benne volt a mi TEÁOR-számunk is, ami ezért nem igazi támogatás, mert már egy éve nem tudjuk fizetni, mert hogy nincs miből", mondta az Euronewsnak Deák Judit, a Magyarországi Idegenvezetők Egyesületének (MIE) elnöke.

123rf
123rf
 
Magyarországon mintegy 15 ezer bejegyzett idegenvezető van, ebből nagyjából négyezren aktívan dolgoztak a járvány miatt bevezetett korlátozásokig. A MIE tavaly óta próbál támogatás szerezni a munkájukat vesztett idegenvezetőknek, ám a kormányzat részéről erre mindig az volt a válasz, hogy ilyen támogatás már létezik.
"Csak az ágazaton belül az idegenvezetőket mindig kihagyták", mondta Deák Judit.

A kormány közben újabb segítséget jelentett be a vendéglátó és az idegenforgalmi szektornak: az ágazatban dolgozók március 8-ától kedvezményes hitelt igényelhetnek.

De a magyarországi idegenvezetők ebből is kimaradtak, az Európai Unió tagállamaiban egyedül Magyarországon nem jutottak támogatáshoz az ebben az ágazatban dolgozók.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk