hirdetés
hirdetés

A koronavírus miatt Észak-Korea megtiltotta a belépést az országba

A Kínából kiinduló koronavírus okozta megbetegedések miatt Észak-Korea lezárta a határait a külföldi turisták előtt.

hirdetés

A New York Times tudósítása szerint a Young Pioneer Tours, amely Kínából visz be turistákat Észak-Koreába azt közölte honlapján, hogy az egyébként is elszigeteltségben élő ország szerdán teljesen lezárta kapuit a külföldi turisták előtt. 

A döntést az észak-koreai hatóságok a Vuhanban feltűnt koronavírus miatt hozták meg, az országba látogatók többsége ugyanis kínai, és szeretnék meggátolni, hogy a betegség Észak-Koreában is megjelenjen.

 

Fotó: Körtvélyes Tivadar
Fotó: Körtvélyes Tivadar

A KCNA észak-koreai állami tévé, és a Yonhap dél-koreai hírügynökség szerdán számolt be arról, hogy új vírus okozta megbetegedéseket regisztráltak Kínában, de azt nem közölték, hogy a külföldi turistákat nem engedik be az országba. Azt azonban megemlítették, hogy a Kim Dzsong-un vezette ország hatóságai együttműködnek az ENSZ Egészségügyi Világszervezettel (WHO), hogy megakadályozzák a vírus terjedését.

A turizmus Észak-korea egyik olyan iparága, amelyet nem sújtanak nemzetközi szankciók, ezért jelentések szerint az ország jelentős beruházásokat hajt végre a tengerparton, illetve a hegyekben: vízparti szállodákat, síparadicsomokat, wellness szállodákat építenek a külföldieknek.

Hszi Csin-ping kínai elnök tavaly júniusban látogatott el Phenjanba, azóta rohamosan emelkedik a kínai turisták száma.

(forrás: The New York Times)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk