A muzsika hangja

Lakatosék hosszas vívódás után 1988-ban végleg Kanadában telepedtek le. István, az idehaza már neves muzsikusként számon tartott családfő éttermekben játszott, aztán a család beszállt egy gasztronómiai vállalkozásba: Montrealban egy tekintélyes, százfős éttermet működtettek…

Bangó Margit, Járóka Sándor is fellépett náluk, István is gyakran elővette a tokjából a hegedűt. Nejével, fával közösen hétből hat napot voltak az étterem- ben, muzsikáltak, a vendégeikkel foglalkoz- tak, azonban mivel alaposan megváltoztak a bérlés feltételei – odébbállt a család.

A PAPRIKÁS CSIRKÉT IMÁDJÁK A KANADAIAK

Ez még 1996-ban történt, utána csak a mű- vészetnek, a muzsika hangjainak éltek. Azonban 2011-ben adódott egy új lehetőség, és azóta bérlői egy 20-25 fő befogadására alkalmas kis üzlethelyiségnek abban a fes- tői házban, amely Montreal hangulatos művésznegyedében, a Plateau szívében áll. Egy magyaros vacsorázóhelyet működtet itt a család, étlapjukon négy-ötféle étellel: van gulyásleves, hús- vagy zöldborsóleves, paprikás csirke galuskával, töltött káposzta vagy paprika, lecsó és desszert.

PALACSINTA, MINIKONCERTTEL

Szombat estére mindig már jó előre lefog- lalják a Budapest Roma Restaurant-ba a he- lyeket, ilyenkor ugyanis a családfő, gyakran brácsaművész fával közösen, élő zenével szórakoztatja vendégeit. Egyrészt ünnep- lik, hogy szeretett vendégeikkel együtt le- hetnek, másrészt azt, hogy abból „főznek”, amihez a legjobban értenek: imádják és értik a magyar konyhát, zsigereikben érzik a cigánymuzsikát, de emellett persze tőlük aztán nyugodtan kérhetnek akár Brahmsot, Paganinit, Bartókot, Kodályt, operettet vagy bármi más zenei műfajt vacsoravendégeik – közel száz műből áll a családi repertoár.

CSALÁDBAN MARAD

Apa és fa azt vallja, nem kell ahhoz a szülő- földig utazni, hogy beszerezzék a főzéshez a hozzávalókat: pirospaprikát, kolbászfélé- ket a sarki magyar hentestől vesznek, ro- pogós fehér kenyeret egy portugál pékség- ből, a nagybani piacra mennek húsféléért, amelyből maguk darálják le a tölteléknek valót. Lekvárokat és kovászos uborkát ott- hon készítenek, ahogy fűszernövényeket is maguk termesztenek. Vendégkörük nagy része visszatérő, hiszen aki egyszer megkóstolja Lakatosék főztjét, úgy érzi, egy kedves, bohém, intelligens magyar család- hoz érkezett vendégségbe, amely azonnal befogadta őt, és még zeneszóval is köszönti.


Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.