hirdetés

A portugálok a reggelt a vacsorával kezdik

Mivel korán zárnak a portugál éttermek, ezért vacsoramenüt és alkoholt kínálnak már a nyitástól kezdve.

hirdetés

A nagy sietségnek az az oka, hogy a koronavírus-járvány miatt hétvégeken a portugál vendéglátóhelyeknek délután 1 órakor be kell zárniuk, számol be az euronews hírportál.

Egy lisszaboni taverna tulajdonosa emiatt újítást vezetett be: "Eszembe jutott, hogy régiek azt mondták, igyál valamit, miközben böjtölsz. A világ sok részén, és egyes portugál vidékeken is reggelire pálinkát ittak, amit tüzes víznek is hívtak. Ebből kiindulva összeállítottunk egy vacsoramenüt, mert a bevételünk 80 százaléka a vacsorákból jön be", mondta az étterem tulajdonosa, Leopoldo Calhau, aki egyben a ház szakácsa is.

A vendégeknek nem volt különösebb kifogásuk, szívesen kipróbálták az új menüt. "Ez az első alkalom életemben, hogy ebéd előtt alkoholt iszom. Teljesen új dolog számomra. Osztrigát ettünk és pálinkát ittunk mellé, jót tett a hangulatunknak", mondta egyikük.

Portugáliában a múlt héten tovább szigorítottak a járványügyi korlátozásokon, miután a koronavírus miatt elhalálozások és fertőzések újabb rekordokat döntöttek.

A teljes tudósítás elolvasható: itt.

(forrás: Euronews.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai