Négy vasútállomás, melyért önmagában érdemes útra kelni

Négy vasútállomás, melyért önmagában érdemes útra kelni 

Különleges atmoszférájú helyek, melyek akár önálló úti célok is lehetnek.
Borfolyam árasztott el egy portugál kisvárost

Borfolyam árasztott el egy portugál kisvárost 

Kétmillió liter vörösbor ömlött egy portugáliai tengerparti kisváros utcáira, miután a Levire Distillery két tartálya elmozdult a helyéről – írja a The Telegraph.
Szűzanya és sziklavár - egy ódon város Portugáliában

Szűzanya és sziklavár - egy ódon város Portugáliában 

Veszprém felkötheti a gatyáját, ha versenyre kíván kelni Európa Kulturális Fővárosaként Guimarãessel. A portugál település különösebb erőfeszítések nélkül tudta megrendezni 2013-ban a kulturális fesztivált, mivel minden „kellék" rendelkezésére állt a sikerhez. 
Ha mostanában a portugál légitársasággal repült, akkor van egy rossz hírünk

Ha mostanában a portugál légitársasággal repült, akkor van egy rossz hírünk 

Ugyanis hekkertámadás ért több portugál céget, többek közt a portugál légitársaság, a TAP szervereit is támadás érte.
Portugáliában a főnök nem keresheti a beosztottat munkaidőn kívül

Portugáliában a főnök nem keresheti a beosztottat munkaidőn kívül 

Az új törvény arra is kötelezi a munkáltatókat, hogy legalább kéthavonta szervezzenek személyes találkozókat a dolgozóknak.
Borturizmus konferencia Portugáliában

Borturizmus konferencia Portugáliában 

A borturizmus fellendítésének lehetőségeit vitatták meg az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) ötödik globális borturisztikai konferenciáján, a portugáliai Monsaraz-ben.
Most készül Portugáliába? Jól teszi

Most készül Portugáliába? Jól teszi 

Ugyanis hétfőtől megszűnik a létszámkorlátozás az éttermekben, tömegközlekedési eszközökön, üzletekben.
Portugália egy maroknyi ország előtt már nyitva

Portugália egy maroknyi ország előtt már nyitva 

Portugáliába beengedik a turistákat azokból az európai uniós országokból, ahol már alacsony a fertőzöttségi ráta, de a beutazóknak negatív koronavírustesztet kell majd felmutatni - jelentette be szombaton a portugál belügyminisztérium - írja az MTI cikke alapján a portfolio.hu.
Átadták a világ leghosszabb gyalogos függőhídját

Átadták a világ leghosszabb gyalogos függőhídját 

Tériszonyosoknak garantáltan nem ajánlatos kipróbálni.
A portugálok sem utazhatnak sehová

A portugálok sem utazhatnak sehová 

Korlátozzák a portugálok utazásait a következő két hétben.

A portugálok a reggelt a vacsorával kezdik 

Mivel korán zárnak a portugál éttermek, ezért vacsoramenüt és alkoholt kínálnak már a nyitástól kezdve.

A piros sárga lett, egy sárga pedig zöldre váltott 

Módosított két ország besorolásán az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetet értékelve a beutazási korlátázásokhoz kapcsolódóan.

Portugália üzeni, hogy megvárja a turistákat 

A globális turizmus komolyan szenved a világjárvány hatásaitól. Mindeközben a Turismo de Portugal új imázsvideót tett közzé.

Portugália is küzd a műanyag hulladék ellen 

Portugáliában visszaváltásra ösztönző rendszer épül a folyamatosan növekvő plasztikhulladék kezelése érdekében.

Sikeres a TAP két hónapja újraindított budapesti járata 

Másfél év kihagyás után a nyár elején indult újra a TAP Portugal légitársaság Budapest és Lisszabon közötti járata. Az időszak tapasztalatairól Szolnok Péter, a légitársaságot hazánkban, Romániában és Szerbiában képviselő CEAS Kft. munkatársa tájékoztatott.

Így utálja Lisszabon a turizmust 

A lisszaboni ’We hate tourism’ (Utáljuk a turizmust) kezdeményezés alapítója szerint, tudnunk kell, hogyan utazunk és kik vagyunk utazóként. 

Megszűnik a papíralapú jegy a tömegközlekedésben Madridban 

Madridban év végén megszűnik a papíralapú jegy a tömegközlekedésben, az azokat kiváltó plasztikkártyákat pénteken kezdte árusítani a helyi tömegközlekedési vállalat (CRTM). 

Szemtől szemben Európa legnagyobb akváriumával 

Aki a portugál fővárost Lisszabont választja úti célul, az a sokféle látványosság közepette sem hagyhatja ki az Óceanáriumot. Ez a portugálok egyik büszkesége, amely jelenleg Európában a legnagyobb akvárium. Itt négy óceán: az Atlanti-, a Csendes-, az Indiai- és az Antarktiszt körülvevő Déli-óceán élővilágát ismerhetik meg a látogatók.

Európa legnyugatibb pontján jártunk 

A portugál fővárostól Lisszabontól alig negyven kilométerre található, Cabo da Roca, a Sintra hegység nyúlványa, amely Európa legnyugatibb pontja. 

Voltak, vannak és lesznek portugáliai útjaink! 

A sikeres portugáliai programok egyik kulcsa, ha egy megfelelő légitársasággal megfelelő módon el lehet az országba jutni. Réthy Júliáék és sokak nagy örömére egy kisebb cégtörténeti vargabetű után visszatér a TAP Portugal a magyar piacra, hogy ott folytassa, ahol tavaly abbahagyta. Sőt, akár — ami a kapacitást illeti — többel is — derült ki kedden, az MSE Tours által szervezett portugál kedvcsináló eseményen.

Portugália egyik legnagyobb középkori vára ma már szálloda 

Olyan, mintha a középkorba csöppentünk volna vissza. Egy portugál kisvárosba Óbidosban jártunk, amely turisták egyik kedvelt kirándulóhelye. Az erődvára, a várost körülölelő tömör falak, a macskaköves utcák mind megmaradtak a mának és egy régi kor emlékeit idézik fel a látogatók előtt.

Szemünk előtt megelevenedett a portugál népmese 

Tisztára olyan, mintha a múltba tértünk volna vissza, pedig egy élettel teli, turistáktól nyüzsgő faluba, Nazaréba látogattunk. Ezt a kis települést manapság Portugália legszebb halászfalujaként emlegetik, noha az utóbbi években az ország egyik előkelő üdülőhelyévé nőtte ki magát.

Római kori fesztivál a portugál Rómában 

Európa csücskében, Portugáliában is elkezdődött az idei turisztikai főszezon. Az Atlanti Óceán menti országba folyamatosan érkeznek a vendégek, nemcsak a fővárosba Lisszabonba, hanem a turisták által kedvelt többi településre is. Főleg franciák, németek, hollandok és kínaiak jönnek nagyobb számban. Erről győződtünk meg az ország északi részében levő Bragában is.

Elindult a Budapest-Faro járat 

A Wizz Air a hétvégén elindította Budapest és a portugáliai Faro közötti új járatát. A hetente közlekedő járat szombatonként repül.

A portugál-magyar focimeccsre utazókat tájékoztatja a külügy 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a Portugália-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésre utazóknak szánt tájékoztatást tett közzé hétfőn a honlapján.

TAP Portugal akció Észak- és Dél-Amerikára! 

Tartson velünk az Atlanti-óceán másik oldalára!

Turistákkal teli minivonat visz a Pokol szájához 

Lisszabontól délre, az Atlanti-óceán partjainak közelében találni a két népszerű portugál üdülőhelyet, Estorilt és Cascaist. Mindkét városban télen is sok a turista, a kellemes klímájú óceánpart vonzza a látogatókat.

Római, vizigót és mór emlékek között Évorában 

Csodálatos város, telis-tele látnivalókkal és emlékhelyekkel – röviden így jellemzik a portugáliai Évorát. A Lisszabontól két és fél órányi távolságra, pazar környezetben található, fallal körülvett város lépten-nyomon meglepetésekkel szolgál.

A tengeri múlt kőbe faragott emlékei Belémben 

A portugál fővárosban és környékén télen is kellemes meleg, 15-19 fokos hőmérséklet és verőfényes napsütés fogadja a látogatókat.

Visszatér Budapestre a TAP Portugal légitársaság 

Még év elején számoltunk be arról, hogy 11 év után idén áprilisban megszűnt a TAP Portugal Budapest és Lisszabon között közlekedő járata. Szerencsére a szünet csak ideiglenesnek bizonyult, december 7-én ugyanis a légitársaság bejelentette, hogy jövő nyártól újra közlekedik ezen az útvonalon.

Magyar bor Portugáliában 

Viseu portugál bortermelő várossal készít elő együttműködést a szekszárdi önkormányzat, a portugál nagykövetség kereskedelmi vezetője szerint ez újabb piacokat hozhat a magyar bornak.

Budapest-Porto járatot indít a Wizz Air 

A diszkont légitársaság szeptember 4-től heti két, szerdánként és vasárnaponként közlekedő járattal új útvonalat indít Budapest és Porto között.

Portugália négy napig zöld energiával működött 

Az ország mindennapi teendőihez kizárólag megújuló erőforrásokat használt.

47 százalékkal növeli üléskapacitását a TAP 

Fontos bejelentéseket tett a portugál légitársaság, a flottabővítés mellett a márkát is megújítja.

Már foglalható a Kartago Tours téli árualapja 

Többek között Egyiptomba, a Zöld-foki szigetekre és az Egyesült Arab Emírségekbe.

Brazil hátterű cég vásárolhatja meg a portugál légitársaságot 

A portugál kormány bejelentette, hogy a David Neeleman vezette befektetői konzorciummal kezdik meg a tárgyalásokat a TAP légitársaság privatizációjáról. Neeleman a tulajdonosa a legsűrűbb belföldi járathálózattal rendelkező brazil légitársaságnak, az Azulnak.

Portugália: tökéletes hely a feltöltődésre 

Jó ételek, barátságos emberek és egy csodálatos környezet több, mint jó ok arra, hogy megismerjék ezt az Európa nyugati partjánál fekvő országot. Portugáliára vonzza az érdeklődő tekinteteket.

Idegenforgalmi adót vezetnek be Portugália fővárosában 

A lisszaboni városi tanács eldöntötte, hogy 2015-től bevezeti az idegenforgalmi adót minden olyan látogató részére, aki repülővel vagy a tengeren keresztül jut el a fővárosba.

A 21-es számú küldőpiac 

Ezek vagyunk mi, magyarok a portugál Madeira szigetén - derült ki szerdán, a budapesti portugál turisztikai workshopon, melyet ezúttal is élénk érdeklődés kísért - magyar részről is.

Portugieser du Monde Pécsett 

A Pécsi Borozó szerkesztősége másodszor rendezi meg a Portugieser du Monde-ot, a portugieser termelők és borok nemzetközi szemléjét. 

Ha nem férne fel a Budapestről induló TAP-járatra 

Júliustól közvetlen járatot indít a TAP Portugal Belgrádba.

Megkezdte működését a Windavia, a portugál charter légitársaság 

Az Airbus A320 típusú repülőgépeivel üzemeltetett járatok elsődlegesen európai városok és nyaraló szigetek között közlekednek majd. A flotta négy géppel indul, de máris folyamatban van további két Airbus beszerzése - írja az AIRportal.hu.

Börtönben végződött a bizarr születésnap 

Valóban emlékezetessé vált a 40. születésnapja annak a két angol nőnek, akik kamu emberrablással lepték meg magukat Portugáliában. 

Portugál-magyar: 6 év után ismét 

Portugál és magyar utazási szakemberek workshopoltak Budapesten - 6 év után ismét.

Megbénulhat az európai légiforgalom 

Európaszerte megzavarhatja a légiforgalmat az az általános sztrájk, amelyet a European Trade Union Confederation (ETUC) hirdetett szerdától Görögországban, Portugáliában, Spanyolországban és a Kanári-szigeteken, és amelybe a légiforgalmi irányítók is becsatlakoznak. Bárkinek, aki Európán belüli utazást tervez a hét második felében, tanácsos előre tájékozódnia a légitársaság weboldalán, hogy rendben elindul-e a járata.

Átadták a reptéri metróállomást Lisszabonban 

Átadták a régóta várt metróállomást a lisszaboni repülőtéren, ezzel 15 perc alatt be lehet érni immár a belvárosba a légi kikötőből.

Kapacitást és járatot bővít a TAP 

A TAP Portugal a 2012. március 25-től a korábbi heti 7 helyett már heti 8 alkalommal közlekedik közvetlenül Budapest és Lisszabon között, értesült lapunk Szolnok Pétertől, a légitársaság hazai képviseletét ellátó Chapman-Freeborn értékesítési igazgatójától. A megemelt járatszám mellett a TAP üléskapacitást is bővít, összesen 21%-al kínál majd több helyet a két főváros között.

Magyarok a világ végén 

November 17-én kerül a mozikba Birinyi József rendező és Dr. Tokaji Ferenc szerkesztő, zarándok, „Út a csillagok alatt, „EL CAMINO - A VILÁG OLTÁRÁTÓL A VILÁG VÉGÉIG” című magyar dokumentumfilmje, amelyben két zarándok erőpróbáját, szakrális megtisztulását követhetjük nyomon. Megismerhetjük a csodás portugál, galíciai, spanyol tájakat és városokat, azok magyar vonatkozásait, és talán arra is választ kaphatunk: miért vágnak neki százezrek az El Caminónak?
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!