hirdetés
hirdetés

A Római part rejtett csodái és csodás strandolási lehetőségek

A nagy nyári melegben mindenkinek egy frissítő csobbanáson jár az esze, esetleg egy pohár hideg fröccsről és szabadban fogyasztott ételekről álmodozik egy hangulatos helyen. A strandok általában mind dugig vannak nyaraló családokkal, vagy pihenni vágyókkal, azonban a hangos gyermekhangoktól nem mindenki érzi jól magát. Pont ezért kell felkeresni a római partot.

(X)

hirdetés

Óbuda északi részén kihagyhatatlan programnak ígérkezik a római part meglátogatása. Akik sportrajongók, azoknak jó hírrel érkezünk, ugyanis többféle sportlehetőség kínálkozik errefelé; kerékpárral könnyedén végig gurulhatunk a Duna melletti betonúton, de akik egy könnyed futásra vágynak, nekik is ajánlott az útvonal. A nagy mozgások közben még akár egy frissítő üdítőt is elfogyaszthatnak valamelyik vendéglátóhelyen, ugyanis nem kevés akad belőlük. Egy üveg hideg ital közben pedig a FEZbet vélemények is a kezünkbe akadhatnak, míg a telefonunkon elütjük a pihenőidőt. Egyéb sportlehetőségeket kínálnak a csónakházak, ahonnan csónakot, kajakot vagy kenut is lehet bérelni. Párok, családok vagy akár baráti társaságok is együtt élvezhetik a vízisportokat, vagy csak egy kellemes utazást a Dunán.

Természetesen nem csak a sport miatt érdemes erre járni, ugyanis kutyasétáltatók is gyakorta megfordulnak a helyen a békés, zöld környezet miatt, ami nyugalommal tölt el mindenkit egy kellemes meleg napon. Ugyanígy ajánlott akár kisgyermekekkel sétálni, vagy egy babakocsis túrát tenni, a hangulat ugyanis biztos nem teszi unalmassá az utat, a gyermekeknek pedig szórakozási lehetőség is rendelkezésre áll a part néhány pontján.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A gasztronómiai élmények pedig sokszínűek, ezekből is kiemelendő néhány hely. Az első közöttük a Fellini Római Kultúrbisztró, ami garantálja a Duna parti békességet. A kavicsos parton napágyakban ejtőzve fogyaszthatjuk a megrendelt kézműves söröket, csipegethetjük a kis bruschettákat vagy paniniket. Tökéletes választás egy baráti találkozóra, vagy egy könnyed kis randevúra. Aki ennél bőségesebb étkezésre vágyik, annak pedig a nem messze található Miamort lehet ajánlani, ahol különböző foodtruck-ok szolgálják ki a vendégeket, legyen az hamburger, vagy vegán étel. Emellett pedig italok széles választéka is a rendelkezésünkre áll, legyen az alkoholos vagy alkoholmentes. Ha retró hangulatra, vagy bográcsozásra vágyunk, a Két Rombusz a megoldás. Régi romos autóbuszokban foglalhatunk helyet elfogyasztani a választott italunkat, vagy kibérelt helyünkön grillezhetünk, bográcsozhatunk. Kisebb összejövetelek, csapatépítők számára tökéletes megoldás.

Dunaparthoz méltó módon természetesen nem feledkezhetünk meg a hekkről és a hagymakarikáról, vagy a lángosról, amelyek kötelező részét képezik a helynek. Ezekkel útközben több helyen is összefuthatunk, így csak a megfelelő környezetet kell megtalálnunk, ahol számunkra a legkényelmesebb, és át is adhatjuk magunkat az igazi parti hangulatnak, miközben a Dunán úszó kacsákat nézzük, vagy a vízparton játszó kisgyerekeket.

Ami pedig a legnagyobb örömöt jelenti az Óbudára tévedőknek; a római part strandolási lehetőséget is biztosít! A Duna vize kiváló minőségű, így akár egy törölközővel is leugorhatunk, hogy megmártózzunk a hideg vízben. Azonban ez az időszak korlátozott, idén mindössze augusztus 20-ig élvezhetjük ezt a lehetőséget, így érdemes még a hónap vége előtt egy gyors látogatást tenni a szabadstrandon a következő nyár előtt. A partról visszafele pedig kár lenne kihagyni a Cziniel cukrászda fagyijait, amelyekkel egy csodás napot lehet zárni Buda egyik kellemes kis részén.

(X)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk