hirdetés

Aláírásgyűjtés indul a repoharak pénzreváltásáért

 Az LMP ifjúsági tagozata, a Zöld Generáció szeretne nyomást gyakorolni a repoharakat forgalmazó cégekre. 

hirdetés

Aláírásgyűjtésbe kezd az LMP ifjúsági tagozata, a Zöld Generáció, hogy a repoharakért token helyett pénzt adjanak vissza a szórakozóhelyeken, fesztiválokon - közölte Szabolcs Dorottya, a szervezet alelnöke online sajtótájékoztatón.

Közölte, hogy az aláírásgyűjtés célja, hogy nyomást gyakoroljanak a repoharakat forgalmazó cégekre. Úgy fogalmazott, hogy a repohár lényege, hogy "zöld alternatíva legyen", ne pedig a forgalmazó cégek profithajszolása.

Szabolcs Dorottya arra kért mindenkit, csatlakozzon a már több mint ezer aláíróhoz, hogy mielőbb fel tudják számolni "ezt a zöldre festésnek álcázott pénzlenyúlást". 

Gál József, az LMP szóvivője arról beszélt, hogy a jelenlegi repohárrendszer joggal háborít fel mindenkit. Ráadásul az, hogy pénz helyett tokent adnak vissza a repoharakért, sokakat arra ösztönöz, hogy ne váltsák vissza, hanem dobják el a poharakat. Így éppen a repohár eredeti céljával, a poharak újrahasznosításával és a szeméttermelés csökkentésével megy szembe a gyakorlat - tette hozzá.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk