Aludobozba kerülnek a kisüveges kiszerelésű borok

A brit illetőségű Waitrose&Partners bejelentette, hogy január 15-től a kisüveges kiszerelésű borai nagy részénél az üvegcsomagolást alumíniumra váltja át.

Az elmúlt évben az áruházlánc vásárlói közel hárommillió üveg kis kiszerelésű bort és gyöngyözőbort vásároltak. Közleményében a Waitrose azt is jelezte, hogy a csomagolás megváltoztatásával 300 tonnányi üveggel kevesebbet fog felhasználni, írja a European Supermarket Magazine nyomán a Store Insider szakportál.

A kezdeményezésből kimaradnak ugyanakkor az eredetvédett termékek: a Champagne, a Prosecco, a Cava, és a Rioja, itt jogilag nem oldható meg az eltérő csomagolás. 

 

„Boldogan álltunk az élére ennek az úttörő kezdeményezésnek, ezzel is megkönnyítve vásárlóinknak a hulladékcsökkentést. Az aludobozok nem csak jóval könnyebbek, mint az üveg, hanem előállításukkor is mindössze feleannyi szén- dioxid keletkezik. Ráadásul bármennyi alkalommal újrahasznosítható” – mondta az üzletlánc alkoholos italokért felelős beszerzési menedzsere, a Master of Wine minősítéssel is rendelkező Barry Dick. Hozzátette, hogy az aludobozos kis kiszerelésű bor remek választás azoknak, akik mérsékelten, felelősséggel szeretnének alkohol fogyasztani akár egy pikniken akár más társasági eseményen.

A teljes cikk ITT található.

Forrás: European Supermarket Magazine / Store Insider


Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.