Az Accor beszállt a szállodák, éttermek újraindításához szükséges tanúsítvány kialakításába

Az Accor és a Bureau Veritas a szálloda- és vendéglátóipar újraindítását segítő egészségügyi tanúsítványt fejlesztett ki.

A világ egyik vezető szállodaipari csoportja és a teszteléseket, megfelelőségellenőrzéseket és tanúsítási szolgáltatásokat kínáló Bureau Veritas közösen fejlesztette ki azt a tanúsítványt, amely igazolja, hogy az adott turisztikai vállalkozás teljesíti az újranyitáshoz szükséges alapvető biztonsági, egészségügyi és tisztasági normákat.

„Vendégül látni, védelmezni és gondoskodni másokról – ez áll központjában mindannak, amit teszünk. A munkatársainkat, vendégeinket és partnereinket – jobban, mint eddig bármikor – biztosítani kell arról, hogy képesek vagyunk a lehető legmagasabb szintű vendéglátásra – mondta Franck Gervais, az Accor Europe vezérigazgatója. – EÖrömünkre szolgál, hogy ebben a Bureau Veritasszal közösen úttörők lehetünk, és kiterjeszthetjük az összes partnerünkre is.”

„A társadalom új egészségügyi és biztonsági elvárásait teljesítjük ezzel a tanúsítvánnyal, amely hozzájárul a szálloda- és vendéglátóipar biztonságos újrainyitásához – tette hozzá Jacques Pommeraud, a Bureau Veritas Afrikáért és Franciaországért felelős vezérigazgatója. – Büszkék vagyunk együttműködésünkre az Accorral, először Franciaországban, később az összes európai országban. Ez a teljes iparág számára hasznos lesz, hiszen a tanúsítványt minden vállalat igényelheti a Bureau Veritastól.”

A szállásra és cateringre is vonatkozó tanúsítvány új higiéniai sztenderdeket vezet be a csoport összes szállodájában, illetve más láncokban és független szállodákban is. A projektben orvosok, járványügyi szakemberek, az Accor tulajdonosai és iparági szövetségek (UMIH, GNC és GNI) dolgoztak együtt.

A tanúsítványi rendszert a francia turisztikai szövetséggel (Alliance France Tourisme) közösen mutatják be, az illetékes (turisztikai, egészségügyi és munkaügyi) minisztériumok bevonásával, akik így részt vehetnek a szabványok hitelesítésében. Ezt követően konkrét javaslatokat tesznek Franciaországban, illetve később Európában a kormányoknak és minisztériumoknak, amelyekkel enyhíthetőek a jelenlegi lezárások.

A tanúsítvány kidolgozásával olyan konkrét működési szabályokat és iránymutatást kínálnak a szállodaipar szereplői számára, amelyek segítségével be tudják vezetni és alkalmazni tudják a hatóságok (WHO, Egészségügyi Minisztérium stb.) által ajánlott szigorú egészségügyi és biztonsági előírásokat a vendégtérben, a szobákban, a back office-okban és az éttermekben is.

Az európai vendégek szobafoglalás előtt a Bureau Veritas honlapján ellenőrizhetik, hogy az adott szálloda vagy étterem rendelkezik-e a cég által kiállított tanúsítvánnyal.

Forrás: accor.com


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.