Az Accor beszállt a szállodák, éttermek újraindításához szükséges tanúsítvány kialakításába

Az Accor és a Bureau Veritas a szálloda- és vendéglátóipar újraindítását segítő egészségügyi tanúsítványt fejlesztett ki.

A világ egyik vezető szállodaipari csoportja és a teszteléseket, megfelelőségellenőrzéseket és tanúsítási szolgáltatásokat kínáló Bureau Veritas közösen fejlesztette ki azt a tanúsítványt, amely igazolja, hogy az adott turisztikai vállalkozás teljesíti az újranyitáshoz szükséges alapvető biztonsági, egészségügyi és tisztasági normákat.

„Vendégül látni, védelmezni és gondoskodni másokról – ez áll központjában mindannak, amit teszünk. A munkatársainkat, vendégeinket és partnereinket – jobban, mint eddig bármikor – biztosítani kell arról, hogy képesek vagyunk a lehető legmagasabb szintű vendéglátásra – mondta Franck Gervais, az Accor Europe vezérigazgatója. – EÖrömünkre szolgál, hogy ebben a Bureau Veritasszal közösen úttörők lehetünk, és kiterjeszthetjük az összes partnerünkre is.”

„A társadalom új egészségügyi és biztonsági elvárásait teljesítjük ezzel a tanúsítvánnyal, amely hozzájárul a szálloda- és vendéglátóipar biztonságos újrainyitásához – tette hozzá Jacques Pommeraud, a Bureau Veritas Afrikáért és Franciaországért felelős vezérigazgatója. – Büszkék vagyunk együttműködésünkre az Accorral, először Franciaországban, később az összes európai országban. Ez a teljes iparág számára hasznos lesz, hiszen a tanúsítványt minden vállalat igényelheti a Bureau Veritastól.”

A szállásra és cateringre is vonatkozó tanúsítvány új higiéniai sztenderdeket vezet be a csoport összes szállodájában, illetve más láncokban és független szállodákban is. A projektben orvosok, járványügyi szakemberek, az Accor tulajdonosai és iparági szövetségek (UMIH, GNC és GNI) dolgoztak együtt.

A tanúsítványi rendszert a francia turisztikai szövetséggel (Alliance France Tourisme) közösen mutatják be, az illetékes (turisztikai, egészségügyi és munkaügyi) minisztériumok bevonásával, akik így részt vehetnek a szabványok hitelesítésében. Ezt követően konkrét javaslatokat tesznek Franciaországban, illetve később Európában a kormányoknak és minisztériumoknak, amelyekkel enyhíthetőek a jelenlegi lezárások.

A tanúsítvány kidolgozásával olyan konkrét működési szabályokat és iránymutatást kínálnak a szállodaipar szereplői számára, amelyek segítségével be tudják vezetni és alkalmazni tudják a hatóságok (WHO, Egészségügyi Minisztérium stb.) által ajánlott szigorú egészségügyi és biztonsági előírásokat a vendégtérben, a szobákban, a back office-okban és az éttermekben is.

Az európai vendégek szobafoglalás előtt a Bureau Veritas honlapján ellenőrizhetik, hogy az adott szálloda vagy étterem rendelkezik-e a cég által kiállított tanúsítvánnyal.

Forrás: accor.com


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.