Accor-jelentés 2023-ról: növekedés nemzetközi szinten, a magyar piacot is beleértve

Accor-jelentés 2023-ról: növekedés nemzetközi szinten, a magyar piacot is beleértve 

A világ vezető szállodaipari csoportja közzétette 2023-as évre vonatkozó pénzügyi eredményeit.
Kettő az egyben: belépett a TRIBE márka az ibis-szel karöltve a hazai szállodapiacra

Kettő az egyben: belépett a TRIBE márka az ibis-szel karöltve a hazai szállodapiacra 

Az Accor egyik legdinamikusabban növekvő európai hotelmárkája, a TRIBE pénteken megnyitja első szállodáját Budapesten. Az újonnan épült, az ibis márkával közös dual-branded szálloda a pesti, ferencvárosi Libertyben, a WING egyedülállóan többfunkciós projektjében kap helyet. A siker garantált - többek közt a tökéletes lokációnak köszönhetően. Körülnézhettünk a szállodában, az első vendégek érkezését megelőzően.
Igazgatóváltás négy budapesti Accor-házban

Igazgatóváltás négy budapesti Accor-házban 

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja négy budapesti – két ibis és két ibis Styles – hotelbe nevezett ki új igazgatókat.
Alaposan átalakította ruhatárát a szegedi Novotel

Alaposan átalakította ruhatárát a szegedi Novotel 

És elbúcsúzott minden régi darabtól a szobákban, vendégterekben, ami a múltat idézte.
Accor-kutatás az üzleti utazásokról

Accor-kutatás az üzleti utazásokról 

Az üzleti világ még mindig otthonról zoomol? A céges utazásokkal kapcsolatos kiadások már teljesen visszaálltak a világjárvány előtti szintre?  Többek közt ezekre a kérdésekre keresi a választ a nemzetközi szállodalánc legfrissebb kutatása.
Accor-kinevezés: itt a télen nyíló Tribe igazgatója

Accor-kinevezés: itt a télen nyíló Tribe igazgatója 

Vetlényi Dánielt nevezte ki az ibis & Tribe Budapest Stadium igazgatójának. A tervek szerint 2023 decemberben nyíló új budapesti Tribe a márka első szállodája lesz a magyar piacon.
Digitális útikönyvek a Mercure szállodalánctól

Digitális útikönyvek a Mercure szállodalánctól 

A Mercure listát készített az Európa legnépszerűbb városaiban – többek közt Budapesten – található autentikus élményekről, a kiemelt látványosságoktól a rejtett gyöngyszemekig. A Discover Local könnyen használható online útvonalterveket kínál a kihagyhatatlan helyi célpontokhoz, a helyi nevezetességektől a kulturális örökségeken, művészeti helyszíneket át a kulináris élményekig. A digitális útikönyvek segítségével a vendégek elmerülhetnek a városban, és úgy látogathatnak meg helyszíneket, ehetnek és ihatnak, mint a helyiek - tájékoztatta lapunkat az Accor.
A Korona név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez

A Korona név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez 

Pedig a Covid kezdetén, amikor még mindenki koronavírus-járványnak hívta, a névazonosság alaposan megtépázta az Accor-csoporthoz tartozó Mercure Budapest Korona Hotel jó hírét, de ez vendégszámokban szerencsére nemigen volt mérhető, hiszen akkoriban nem volt amúgy sem jelentős vendégforgalom a fővárosban. Így a Korona is „kibekkelte” ezeket a nehéz időket, és idővel visszatérhettek a régi kerékvágásba.
Hivatalosan is megnyílt a Mercure Debrecen

Hivatalosan is megnyílt a Mercure Debrecen 

Bár nyár óta már fogadja vendégeit a Mercure Debrecen, a hivatalos nyitó gálaestet most tartották a helyi közösségi és üzleti partnereik számára. Az esemény számos látványosságban bővelkedett – bűvésztrükkök és tűzijáték mellett Király Viktor is fellépett.
Accor-vezér: bizakodásra adnak okot a 2021-ben elért eredmények

Accor-vezér: bizakodásra adnak okot a 2021-ben elért eredmények 

Bár 2021 a világjárvány miatt erős visszaesést hozott a nemzetközi lánc bevételeit tekintve a tavalyi év első időszaka, az idei évben már jelentős fellendülést vár Sébastien Bazin, az Accor elnök-vezérigazgatója.

Az Accor beszállt a szállodák, éttermek újraindításához szükséges tanúsítvány kialakításába 

Az Accor és a Bureau Veritas a szálloda- és vendéglátóipar újraindítását segítő egészségügyi tanúsítványt fejlesztett ki.

Jövőre nyílik az ibis Styles Budapest Genius 

Magyar feltaláló zsenik inspirálják majd a kreatív, belső dizájnt.

Két Accor hotel egy épületben 

Teljesen megújult a Várnegyed szomszédságában fekvő Mercure Budapest Buda szálloda. Két új hotelmárka – a Mercure és az ibis – kap helyet az új épületben, amely régóta Budapest turisztikai térképének része. A vendégeket 400 szoba, összesen 800 m2 alapterületű konferenciatermekkel rendelkező üzleti szolgáltatás, valamint étterem és bár várja. 

Az Accor megválik az Orbis ingatlanportfóliójától 

Az Accor megállapodott az Orbis szállodaüzletágának az átvételéről 286M Euró értékben és megkezdte az ingatlan-menedzsment üzletág eladását, melynek együttes értéke (kizárva a vállalati költségeket) 1.18 milliárd Euróban lett meghatározva 2018 végén.

Új vezetők az AccorHotels / Orbis Magyarországnál 

Az Orbis Csoport és az AccorHotels kelet-európai csapatában a vezetők 90%-át házon belülről nevezik ki.

Stabil növekedés a működési mutatókban 

„Nagyon jó eredményt értünk el 2018 első félévében is, a tavalyi magas mércéhez képest az Orbis +5.3%-os RevPAR növekedést ért el. A jó teljesítményt leginkább az átlagos szobaár előző félévhez viszonyított +5.2%-os növekedése hajtotta. A kihasználtsági ráta általánosan stabil maradt. Ki szeretném emelni, hogy a RevPAR növekedés minden kiemelt piacunkon jelentős: Lengyelországban (+4.6%), Magyarországon (+8.4%) és Csehországban (+4.8%), mely a körülményekhez alkalmazkodó kelet-európai környezetnek köszönhető” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis SA Elnök-vezérigazgatója.

Első negyedév: stabil növekedés 

Az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere, az Orbis Hotel Group első negyedéves eredményei kiemelkedőnek bizonyultak. A vállalat Magyarországon kétszámjegyű növekedést ért el több indikátorban és további szállodák megnyitását is tervezi.

Az AccorHotels megvásárolta a Mövenpick Hotels & Resorts-ot 

Az AccorHotels bejelentette, hogy aláírt egy megállapodást a Mövenpick Holdinggal és a Kingdom Holdinggal, a Mövenpick Hotels & Resorts megvásárlásáról, 560 millió CHF (482 millió EUR) készpénzért. A tranzakció árazása szinergiák figyelembevétele előtt és tranzakciós költségek felszámolása után 14,9x 2019e EBITDA szorzón történik, míg pro forma metodológia alapján 10.0x 2019e EBITDA szorzó alatti árazást jelent a szinergiák hatását és a szállodai fejlesztések kifutását is beleszámítva. A tranzakció akvizíciós hatása a következő évtől jelenik meg a Csoport eredményeiben.

Az Accor esete Dél-Afrikával 

Az AccorHotels stratégiai együttműködést jelentett be a dél-afrikai székhelyű Mantis Grouppal, amely vállalat világszerte megtalálható, több díjat nyert ötcsillagos szállodák és szállások kollekciója. A megállapodás, mely butikhoteleket, ökoszállásokat, parkokat és luxus lakóhajókat, valamint kalandturizmust és egyedi utazásszervezést is magába foglal, megerősíti az AccorHotels vezető szerepét a kivételes egyedi élmények kínálatában, és reflektál a Csoport környezetvédelmi platformjára, a Planet 21-re.

Folytatja az Orbis a balkáni terjeszkedést 

Az Orbis Hotel Group, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere tovább erősíti terjeszkedését a Balkánon helyi partnerével és befektetővel, a Tareq Hospitality d.o.o. Sarajevoval az első bosznia-hercegovinai ibis Styles szálloda megnyitásáról szóló franchise-szerződés aláírásával — közölte kedden az Orbis-csoport.

Új értékesítési vezető az Accor hazai szállóinak élén 

Az AccorHotels hazai szállodái értékesítésének vezetésére 2017. decemberétől Musits Adriennt nevezte ki — közölte kedden szerkesztőségünkkel a szállodaipari vállalat.

Adománygyűjtés kétkeréken 

Az Orbis/AccorHotels “Velo Team” csapata egy több, mint 300 kilométeres biciklitúrán vett részt Budapest és Hajdúböszörmény között, mellyel a céljuk az volt, hogy személyesen adják át a Bocskai István Általános Iskolának összegyűjtött adományt. 

Új szállodamárkát vezet be a bukaresti piacra az Orbis Hotel Group 

Az Orbis Hotel Group az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnereként új ibis Styles szállodát nyit Bukarestben. 

Megnyitja első szállodáját Szerbiában az Orbis Hotel Group és az AccorHotels 

Az Orbis Hotel Group, az AccorHotels stratégiai partnere, illetve valamennyi AccorHotels márka kizárólagos képviselője a kelet-európai régióban, megnyitja első szállodáját Szerbiában, a Mercure Belgrade Excelsior-t. 

Az Orbis tovább terjeszkedik Romániában 

Az Orbis Hotel Group, az AccorHotels – a világ vezető utazási és életmódcsoportja – kelet-európai stratégiai partnere, illetve az AccorHotels valamennyi márkájának a kizárólagos képviselője a régióban, tovább erősíti romániai terjeszkedését a Mercure Sighisoara megnyitásával, amely az első Mercure szálloda Bukaresten kívül.

Itt az Accor idei borválogatása 

A Mercure és Novotel szállodák idén is megrendendezték az éves borválogatásukat, melyhez ismét a partnereik segítségét kérték.

Tavaly is javította nyereségességét az Orbis 

Nyilvánosságra hozta 2016. évi eredményeit az Orbis szállodavállalat. A társaság minden mutatóját jelentősen javította a múlt év során.

23 szállodát nyit régiónkban az Orbis Hotels 

A sikeres tavalyi év után 2016 első felében kiugróan jó pénzügyi eredményt ért el az AccorHotels márkáit a régióban üzemeltető Orbis Hotels. A következő két évben 23 új szállodát nyitnak. 

Jó magyar borok a Mercure és Novotel szállodákban 

Megújult az Accor Hotels emblematikus Mercure-borválogatása. Csütörtök este közel 130 szállodai szakember, borász és újságíró vett részt azon a vakkóstoláson, amelyen eldőlt, milyen magyar borok szerepeljenek a két szállodai márka borlapjain az idei évben.

Kelet-európai sikertörténet 

„A kelet-európai AccorHotels szállodák üzemeltetésének 2015. januári átvételével a Csoport nemzetközivé vált, megteremtve az új piacokon való további növekedés lehetőségét” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis SA elnök-vezérigazgatója. Egy év telt el azóta, hogy az Orbis Hotel Group átvette az AccorHotels valamennyi márkájának kelet-európai üzemeltetését, ezzel a régió legnagyobb szállodahálózatává vált, több mint 100 szállodával, melyből 17 Magyarországon Sofitel, MGallery, Novotel, Mercure és ibis márkanevek alatt üzemel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!