hirdetés
hirdetés

Az egészségturizmusra épít Tiszakécske új szállodája

A nemrég átadott tiszakécskei négycsillagos Barack Hotel tulajdonosai és üzemeltetési igazgatója a település és környéke kiváló adottságaira építve az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésében látják a jövőt.

hirdetés

A terroire nemcsak a borászatban, de egy gyógyhely létében is meghatározó. Kevés termálgyógyfürdő mondhatja el magáról, hogy a Tiszától és festői ősfás galériaerdejétől alig 5 percnyi sétára fekszik. Maga a település is üdülőhely jellegű. A fürdő 4,5 hektáros nagy zöldfelülete, a két termálvízzel töltött medence, a fedett és nyitott úszómedence, az élmény- és gyerekmedencék, a gyógyászati részleg megteremtik a betegségmegelőzéshez, akár a gyógyuláshoz szükséges feltételeket. A szálló egyes szobáiban hatékony helyi gyógyvízzel tölthető a kád. Az 1300 méterről feltörő, 52 Celsius fokos gyógyvíz nem csak a reumatikus és ízületi betegségben szenvedőknek ad enyhülést, de ivókúraszerűen a gyomorsavtúltengés leküzdésére is alkalmas. A csend megnyugtató, a tágabb környezet kínálata pedig aktivitásra serkentő: arborétum, lovaglás, horgászat, kerékpártúrák, kalandpark.

Barack Hotel
Barack Hotel


A Barack Hotel megnyitója
A Barack Hotel megnyitója

Görög Rudolf, a Barack Hotel üzemeltetési igazgatója szakértője turizmusunk sokat emlegetett, de nem teljesen kiforrott tartalmú szegmensének, az egészségturizmusnak. Elmondása szerint a szálloda a szakképzett orvosi vizsgálaton és folyamatos ellenőrzésen alapuló kezelések háza lesz. Az egészségügyi részlegen a reumatológiai és ortopédiai kezelések mellett belgyógyászati, bőrgyógyászati, angiológiai betegségek gyógyítását végzik, és a térségben egyedülálló száraz szénsav-fürdő terápiás lehetőséget nyújt az érszűkületben szenvedőknek. Ezen kívül életmódjavító tanfolyamok, táborok különféle változatait is meg fogják szervezni. A szálló konyháján a környéken termelt alapanyagokat, zöldségeket, frissen fogott tiszai halakat dolgozzák fel. Szakképzett dietetikus áll a fogyókúrázók és a magas vércukorszint ellen küzdők rendelkezésére. Külön érdemes kiemelni a szálló nevét adó korai érésű kécskei rózsabarackot, melyet az étterem százféle formában kínál, de a belőle készített kiváló pálinkát és a barackkrémmel töltött étcsokoládét sem szabad kihagyni. Szakmai programok, és különféle rendezvények részére pedig 150 fős konferenciaterem áll rendelkezésre.

Barack Hotel
Barack Hotel


Barack Hotel
Barack Hotel

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai