hirdetés
hirdetés

Bevásárolt a REWE Touristik

Átrendeződhet a régió utazási piaca azzal, hogy a német REWE Touristik felvásárolta a magyar Kartago Tourst is tulajdonló cseh Exim Holding 51%-át.

hirdetés

A Prágában 2012. május 31-én aláírt megállapodással a kölni idegenforgalmi óriáscég 2012. január 1-jéig visszamenőleges hatállyal megvette a prágai székhelyű Exim Holding Rt. 51%-os részesedését. A REWE Touristik ezzel az üzleti partnerséggel vezető pozíciót biztosít magának a cseh utazási piacon, valamint szintén vezető pozíciót Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon, értesült lapunk.

Az Exim/Kartago Tours az első számú utazási iroda a Cseh Köztársaságban, a második a Szlovák Köztársaságban, és egyike a legnagyobb utazási irodáknak Lengyelországban és Magyarországon. Az Exim-csoport forgalma 2011-ben, köszönhetően Exim Tours és Kartago Tours utazási irodáknak, nemzetközi szinten elérte a 225 millió eurót. A felek nem nyilatkoztak a vételárról. „Ez egy fontos lépése cégünk terjeszkedési stratégiájának. Az Exim Toursszal kötött partnerség kaput nyit számunkra a legfontosabb feltörekvő kelet-európai piacon” – mondta Norbert Fiebig, a REWE Group Turisztikai vezérigazgatója.

„A REWE Touristik a Cseh Köztársaságban már ismert, vezető pozíciót tölt be a szupermarket- és diszkontáruház-piacon (Billa, Penny). Ezt az értékesítési és kereskedelmi tapasztalatot kapcsoljuk öszsze az Exim Tours turizmusban szerzett tudásával. Így nyitunk szálloda partnereinknek és fogyasztóinknak új lehetőségeket” – tette hozzá. Sören Hartmann, a REWE Touristik ügyvezetője kijelentette: „Az Exim Tours számunkra a kelet-európai piacokon történő megjelenés első lépése. Azokban az országokban, ahol erősek vagyunk, azaz Tunéziában, Egyiptomban és Törökországban, az Exim kiváló helyzetben van. Közösen még többre vagyunk képesek.” Nagy növekedési potenciált lát a REWE Touristik elsősorban a kelet-európai piacokon a Földközi-tenger nyugati részére történő utakra és távoli célterületekre. Sören Hartmann megerősítette: „A kelet-európai fogyasztókat sokszínű lehetőségekkel próbáljuk elérni utazási irodákon, kiskereskedelmi egységeken és interneten keresztül. Mint az egyik legerősebb turisztikai csoport, együtt még nagyobb előnyöket érhetünk el a szállodai szobák vásárlásánál, és a vendégeknek előnyös, exkluzív szállodai szolgáltatásokat tudunk kínálni. “ Füri Mihályné, a Kartago Tours igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, hogy a bejelentés nem befolyásolja a nyári szezont a magy ar piacon, sem személyi, sem stratégiai változásokat nem jelent idehaza. Az Exim Tour korábbi 100%-os tulajdonosa és igazgatója, Ferid Nasr továbbra is vezérigazgatóként irányítja a céget, és a magyar leányvállalat vezetése is élvezi a tulajdonosok bizalmát. Füri Mihályné szerint az új tulajdonos megjelenése legkorábban a téli árualapnál lesz majd érezhető

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk