hirdetés
hirdetés

Budapestet népszerűsítik a nemzetközi véleményvezérek

A Sziget Fesztivál és a Budapest Brand nZrt. közel 40 újságírónak, bloggernek, influencernek és a fesztivál külföldi promotereinek mutatta be a főváros turisztikai újdonságait egy egész napos rendhagyó városnézésen - tájékoztatta lapunkat a Budapest Brand nZrt.

hirdetés

A Sziget Fesztiválra érkező brit, német, osztrák, holland, belga és spanyol tartalomgyártók Budapest számára is kiemelten fontosak, hiszen a legfőbb idegenforgalmi küldőpiacokról érkeztek. A többnapos fesztiválról számos bejegyzés, Facebook, Instagram, Tik Tok fotó és videó született, amelyek már most többmillió felhasználót értek el világszerte.A Sziget alatt érezhető volt, hogy megsokszorozódott a Budapesttel kapcsolatos fotók, videók és hashtagek száma a közösségi média oldalakon. Ez köszönhető annak a 450 000 Sziget látogatónak is, akik a saját baráti körükben és oldalaikon vitték hírét a fesztiválnak és Budapestnek. A bulizók nagyjából fele volt külföldi, a legtöbben Hollandiából, az Egyesült Királyságból, Írországból, Németországból, Franciaországból és Olaszországból érkeztek az előzetes jegyeladások alapján.
 
A Fővárost népszerűsítő Budapest Brand nZrt. célja az volt, hogy a Sziget zenei kínálata és élményei mellett a fesztiválra érkező újságíróknak és véleményvezéreknek a város újdonságait és sokszínű hangulatát is bemutassa. A szervezők úgy állították össze az egész napos városnéző programot, hogy az lefedje a város fiatalos, fenntartható, kikapcsolódó és elegáns arcait.

 

A résztvevők így megpihentek a történelmi Széchenyi fürdőben, megnézték a várost 150 méter magasból a BalloonFly repülésén, a Liget Budapest elektromos zöldbuszaival a Városliget legjobb Instagram helyszíneit keresték fel, így a Magyar Zene Házát, a Millennium Házát, a rózsakertet és az új Néprajzi Múzeum tetőkertjét. A Liget Budapest Látogatóközpontban megkóstolták a frissítő Budapest koktélt, majd riksákkal a Zsidó-negyed falfestményekkel díszített, romkocsmákkal és újhullámos kávézókkal teli hipszter oldalával is megismerkedhettek. A program a magyar desszertkülönlegességekkel teli elegáns teadélutánnal folytatódott a Párizsi udvar lenyűgöző épületében, majd a Matild Palace Hotel The Duchess tetőterasz bárja következett a világörökségi panorámával és a koktélbár egy kézműves italával. A résztvevők a Budapest Card Sziget Különkiadásával a 2-es „városnéző” villamost is kipróbálták, így megcsodálták a Budai várat és a Parlamentet is. A nap végén a Sziget hajójáratával indultak vissza a fesztiválra, hogy folytassák a bulizást.

Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója szerint „Budapest éppen olyan sokszínű, izgalmas és meglepő, mint a Sziget Fesztivál. Budapesten az év 365 napján van jelen ez a sokszínűség: romkocsmákkal, történelmi fürdőkkel vagy éppen Michelin csillagos helyekkel. De nem csak ezért kapcsolódik össze a fesztivál és a város, hanem azért is, mert a Sziget Budapest egyik elsőszámú turisztikai attrakciója. A közel 100 országból érkező fesztiválozó ugyanis olyan élménnyel távozik innen, ami egyszerre viszi jó hírét a fesztiválnak és az azt befogadó városnak.”Buli mellett városnézés

A Budapest Brand nZrt. és a Sziget Fesztivál közösen hozta létre a Budapest Card Sziget Editiont, hogy az ideérkező vendégek ne csak a fesztivált, hanem a várost is felfedezzék és átéljék az egyedülálló Budapest-élményt. A városkártyával a fesztivál ideje alatt ingyenes volt a közvetlen repülőtéri transzferbusz a Szigetre, a budapesti közösségi közlekedés, egy fürdő vagy strandbelépő, a Sziget hajójárat és számos látnivalót és múzeumot lehetett kedvezményesen megnézni.

Budapesti hűsölőpontok a Szigeten

A fesztiválon népszerű volt a Budapest InfoPoint, ahova a hat nap alatt nagyon sokan tértek be, hogy információt kérjenek a város legújabb látnivalóiról, közlekedési lehetőségekről és a különböző fürdőkről. A Sziget két stratégiailag fontos helyén a Nagyszínpad előtt és az Európa színpad mellett BudapestInfo pihenőpontok fogadták a megfáradt Szitizeneket.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk