hirdetés
hirdetés

Büntetik a nem gumikerekes bőröndösöket Velencében

Olaszország történelmében az elmúlt évszázadok alatt sok-sok különös dolog történt, és valószínű, hogy ez a jövőben sem fog érdemben változni. Most a lakók nyugalmát félti a polgármesteri hivatal a műanyagkerekű gurulós bőröndök, utazótáskák által okozott zajtól.

hirdetés

Az Önkormányzat az elmúlt hetekben fogadta el azt a törvényt, melynek megszegőit bőröndönként 500 euró összegig büntethetik, ha csak nem felfújható gumikerekekkel van ellátva a poggyászuk. Azok ugyanis szabadon és zajmentesen húzhatók.

A problémát az okozza, hogy – mivel Velencébe nem mehetnek be az autók – a turisták a nap (és az éjszaka) minden órájában folyamatosan és főleg csoportosan érkeznek vagy indulnak, és csak gyalog tudnak közlekedni. Ha pedig nincs megfelelő (értsd: felfújt gumikerekes) poggyászuk, azt kézben kell vinniük.

A turistákkal zsúfolt Velence (Forrás: Wikimedia Commons)
A turistákkal zsúfolt Velence (Forrás: Wikimedia Commons)

Nem kis beruházást jelent ez a szállodáknak is, mert ha a csomagszállító kocsival kimennek a vaporettókhoz a vendégek vagy a csoportok elé, ők sem használhatnak fém- vagy műanyagkerekű tolókocsikat. A polgármesteri hivatal az intézkedést a turistaszezon kezdetétől, 2015. május 1-jétől vezeti be, és ezt követően folyamatosan ellenőrzi is. Szakmai vélemények szerint az ellenőrzés valószínűleg a rendőrség bevonásával történik majd.

Nemrég a városi turizmus helyieket zavaró velejáróiról és azok megoldási lehetőségeiről írtunk, amit ide kattintva olvashat el.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk