hirdetés
hirdetés

Együttműködik a HungaroControl a Wizz Airrel

Együttműködési megállapodást írt alá a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. és a Wizz Air, a közös munka a repülésbiztonság, az operatív módszertan, a kutatás-fejlesztés, az oktatás és a képzés, valamint a szolgáltatásminőség és a vevőelégedettség területére vonatkozik.

hirdetés

A két cég közös közleménye szerint az együttműködés lehetőséget biztosít a pilóták és a légiforgalmi irányítók számára, hogy részt vegyenek a másik fél által szervezett repülésbiztonsági tárgyú képzéseken, és munkaterem-, torony- és készenlétiirányítóközpont-látogatásra van lehetőségük a budapesti bázison dolgozó Wizz Air-pilótáknak.

Emellett a HungaroControl adatok biztosításával és szakértői konzultációkkal részt vesz a Wizz Air üzemanyag-takarékossági projektjeiben, míg az új koncepciók bevezetése előtt, illetve a tervezések során a Wizz Air biztosítja a légitársasági szakértelmet a HungaroControl számára.

Az oktatási-képzési program keretében a Wizz Air kabinrepüléseket szervez, valamint az Airbus A320 szimulátorának látogatását teszi lehetővé a légiforgalmi irányítók számára, míg a HungaroControl a budapesti bázison dolgozó pilótáknak biztosít részvételi lehetőséget az általa szervezett szimulációkon, valamint az irányítók kötelező elméleti és szimulátoros képzésein.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk