hirdetés

Ez a vidéki topétterem sem lát más lehetőséget, mint bezárni

Országszerte sorra zárnak be az éttermek kényszerű lépésként az energiaárakra. November közepétől ez az ikonikus étterem is búcsúzik bizonytalan időre.

hirdetés

A pannonhalmi apátság étterme és borbárja, a Viator november 14-én fogad utoljára vendégeket. "Havi 10 millió forintra ugrana a következő hónapokra az étterem gázra fordított költsége. Ezt önmagában is szinte lehetetlen kigazdálkodni, a Viator egyedi, fine dining koncepciója pedig amúgy sem a tömegeket vonzza.

A belföldi egyéni vendégekre, corporate vendégekre és a külföldi csoportokra rendezkedtünk be, utóbbiak azonban nem érkeznek az évnek ebben a szakában" - mondta el szerkesztőségünknek Baki László, a Pannonhalmi Főapátság TriCollis Foglalási Központjának irodavezetője, aki azt is hozzátette, hogy november közepétől rendezvényhelyszínként igyekszik hasznosítani a létesítményt az apátság.

A több mint 10 éve, egy építészetileg is különleges értéket képviselő épületben megnyitott, országosan is kiemelkedő színvonalú gasztronómiát képviselő, a vidéki gasztroszcénában színfoltként megjelenő étterem és borbár a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tömörülés tagja.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk