hirdetés
hirdetés

Fontos információ: erre figyeljen, ha horvátországi autópályára hajt

Június 1-jétől készpénzfizetés esetén csak kunában és euróban fizethető Horvátországban az autópályadíj – írta a rijekai Novi List horvát napilap szerdán.

hirdetés

Erről még április végén döntött a horvát autópályák kezelő vállalat (HAC) igazgatótanácsa. A törvény lehetővé teszi, de nem teszi kötelezővé, hogy a külföldi állampolgárok saját országuk valutájában fizessenek az autópálya használatáért Horvátországban.

Egy elemzés szerint a tavaly külföldi pénznemben befizetett autópályadíj 99,75 százalékban euróban történt, 0,25 százalékban pedig más valutában: a turisták 0,16 százaléka frankban, 0,03 százaléka dollárban és 0,025 százaléka forintban fizetett az úthasználatért. A vállalat ezért úgy döntött, hogy a jegyeket a jövőben csak kunában és euróban lehet majd megvenni a fizetőkapuknál, de továbbra is lehet hitelkártyával fizetni és az elektronikus útdíjfizetési rendszert (ENC) használni – írta a lap.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk