hirdetés
hirdetés

Franciaország is bevezeti az olcsó vonatbérletet

Clément Beaune közlekedési miniszter a hét elején jelentette be az új, 49 eurós bérlet bevezetésének tervét, amely korlátlan utazást biztosít majd a TER regionális járatain és az Intercity vonatokon. 

hirdetés

Mint mondta, a franciák életkortól függetlenül megvásárolhatják a bérletet, és korlátlanul utazhatnak az Intercity járatokon vagy a TER-en egységes, olcsó áron” - írja az Euronews nyomán a Roadster.

depositphotos.com
depositphotos.com

Arról egyelőre nem tudni, hogy a turisták is élhetnek-e majd ezzel a jövő nyáron induló lehetőséggel. A népszerű TER-útvonalak közé tartozik a tizenöt euróba kerülő Bordeaux és Arcachon közötti, valamint a tizenhét eurós Marseille és Toulon közötti, ahol a rendszeres ingázók több száz eurót takaríthatnak meg a bérlettel.

Az Intercityk nagyobb távolságokra közlekednek, mint a TER-vonatok, de nem annyira gyorsak, mint a nagysebességű TGV-k. A népszerű útvonalak közé tartozik a Párizs-Toulouse és a Bordeaux-Nizza útvonal.

Az indulás napján Párizs és Tolouse között körülbelül kilencvennégy euróért lehet jegyet venni, de az kevesebbe kerül, ha előre foglalunk. Toulouse A tervek szerint bérlet a helyi busz-, metró- és villamosközlekedésre is kiterjed majd, de a részleteket még nem dolgozták ki teljesen.

Az ország szeretné vonatra csábítani az embereket, miközben a repülésről inkább lebeszélné őket. Franciaországban több új útvonalon is indulnak idén vonatok, többek között a népszerű síparadicsomokba, és más európai nagyvárosokba. 

(forrás: Roadster)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk