hirdetés
hirdetés

Frissítve - A Wizz Air megszólalt a lezárásokkal kapcsolatban

Itt a légitársaság hivatalos közleménye a 2020. augusztus 28-án bejelentett határlezárásokra reagálva.

hirdetés

 „A Wizz Air ezúton tájékoztatja utasait, hogy a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozása érdekében a magyar kormány bejelentette, hogy szeptember 1-jétől lezárja Magyarország határait. A nem magyar állampolgárok nem léphetnek be az országba, míg a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak két hétig, vagy két negatív COVID-19 teszt bemutatásáig házi karanténba kell vonulniuk. Ezek a szabályozások egy hónapig lesznek érvényben. Bár a kormány által kiadott hivatalos, részletes utazási korlátozások írásban még nem érhetők el, a légitársaság már jelenleg is vizsgálja a fenti, szóban bejelentett korlátozások részleteit és lehetséges következményeit a légitársaság üzemeltetésére vonatkozóan, és amennyiben szükséges végre fogja hajtani a szükséges menetrendbeli módosításokat. Az esetleges menetrendváltozások által érintett utasok automatikus tájékoztatást kapnak majd a foglalás során használt e-mail címre. Azoknak az utasoknak, akik utazási irodán keresztül foglaltak jegyet a Wizz Air járataira - ideértve az online utazási platformokat is - kapcsolatba kell lépniük azzal a céggel, amelytől jegyet vásárolták. 

A légitársaság 2020. szeptember 1-től kezdődően módosítja magyarországi menetrendjét a magyar kormány által újonnan bevezetett utazási korlátozások bejelentését követően. A magyarországi utasok nyaralóhelyekről történő hazatérése érdekében a cég szeptember 1. és 6. között először kisebb mértékben csökkenti a kapacitásait a budapesti és debreceni járatokon. Ezután szeptember 7. és 30. közt egy nagyobb fokú járatcsökkentés várható, mely során csak a legkeresettebb úti célok maradnak elérhetők az utasok számára.

Szeptember 7-30. között a Wizz Air mindössze egyetlen irányban indít járatot Debrecenből: heti kettőt London Luton felé. Budapestről pedig heti két járat marad meg Stockholm, Párizs, Brüsszel Charleroi, Bázel, Milánó, Athén, Dortmund és Berlin felé, hét London Luton felé, öt Eindhovenbe, egy-egy pedig Máltára és Lárnákára. A többi irányba nem indul gép.

Amennyiben a légitársaság töröl egy adott járatot, az érintett ügyfelek (a Wizz Air számlatulajdonosok) igényelhetik az eredeti viteldíj 120%-át Wizz Air pontokban a Wizz Air számlájukra visszatérítve vagy 100%-os visszatérítést a fizetés eredeti módja szerint, vagy ingyenes átfoglalási lehetőséget is választhatnak. A légitársaság megerősíti, hogy azok az utasok, akik az utazási korlátozások miatt nem tudnak repülni, miközben járatuk a menetrend szerint üzemel, törölhetik jegyüket és visszatérítést igényelhetnek.

 A légitársaság emlékezteti utasait, hogy saját felelősségük tájékozódni a rájuk vonatkozó utazási korlátozásokról, arról, hogy beléphetnek-e az adott országba. Emellett a légitársaság arra is felhívja a figyelmet, hogy az egyes országokba történő belépési szabályok megváltozhatnak a jegy megvásárlása és az utazás dátuma között, melynek kockázatát az utasoknak kell viselniük.”

(forrás: Red Lemon Média)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk