hirdetés
hirdetés

Gyorsabban lehet elérni a horvát tengerpartot

Új, elektronikus fizetésre alkalmas kapukat adtak át a horvát tengerpartra vezető autópályán.
hirdetés

A forgalmi dugók elkerülése érdekében Demerjénél – három kilométerre a Lučkónál lévő fizetőkapuktól, ahol a zágrábi út csatlakozik az autópályához – új fizetőkaput állítottak fel, ahol az autósok ENC-kártyával fizethetnek.Ezeket a berendezéseket az autósoknak az autó szélvédőjére kell rögzíteniük. A készülékek jelzik a sorompó antennáinak, hogy a sorompót fel kell nyitni. A Demerjénél épített két új átjárónál a 40 km/h vagy annál alacsonyabb sebességű autók megállás nélkül haladhatnak át a fizetőkapun. Ha a vezető az ENC-berendezést a csomagtartóban tárolja, a sorompó nem fog felemelkedni, így a vezetőnek be kell állnia Lučkónál álló sorba, hogy készpénzben fizesse meg a pályadíjat.

A demerjei kapun kívül a Zágráb és Rijeka közti autópályaszakaszon is tíz darab új, elektronikus fizetésre alkalmas kaput adtak át. Ezek közül a kapuk közül kettő ENCberendezéssel használható, a többi nyolcnál pedig Smart-kártya, Ina-kártya, Maestro, Visa és Visa Electron, Diners, Mastercard és American Express kártya használatával lehet fizetni. A Magyarországról és más keleti országok felől érkező kamionok mostantól a régi letenyei határátkelőt is használhatják, így a Magyarország és Zágráb közti autópályaszakasz személyautó-forgalma is felgyorsul majd.

Korábban már írtunk arról, hogy teljes egészében megnyitották a Mala Kapela és a Sveti Rok alagutat Horvátország legforgalmasabb autópályáján, a Zágrábot, Splitet és Dubrovnikot összekötő A1-en. Most, hogy az alagutak mindkét járata nyitva áll a forgalom előtt, végre megszűnnek a megnövekedett forgalom miatt kialakult dugók. Az alagutak mindkét járatában a legmodernebb biztonsági és üzemeltetési rendszereket alkalmazzák. A becslések szerint a Mala Kapela alagúton keresztül napi 29 000, a Sveti Rok alagúton keresztül pedig 30 000 gépjármű fog áthaladni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk