hirdetés
hirdetés

Három új úti cél, egy új gép

Jövő júniustól Brüsszelbe, Lvivbe (Lvov) és Harkovba is repülnek a Wizz Air gépei Budapestről, így 2020 nyarán már 30 ország 86 úti célja válik elérhetővé a légitársaság járataival. 

hirdetés

Lviv, fotó: Pavlofox/Pixabay

Brüsszelbe június elsejétől naponta, Lvivbe (Lvov) hétfőn és pénteken, Harkovba pedig június 3-tól szerdán és vasárnap közlekednek a gépek. Így immár Ukrajna négy városa (Kijev és Odessza mellett a két most bejelentett új célpont) lesz elérhető jövőre Budapestről a Wizz Air közvetlen járataival.

Stephen Jones, a Wizz Air magyarországi ügyvezetője szeptember 10-i sajtótájékoztatóján elmondta: a légitársaság 15 éves fennállása alatt összesen 215 millió utast szállított, és immár 25 bázisukról 44 ország 151 reptere érhető el. Flottájában jelenleg 119 repülőgép teljesít szolgálatot, és további 271 Airbus A321neo-ra van megrendelésük. Ezek a gépek 239 férőhelyesek, üzemanyag-fogyasztásuk 20, zajkibocsátásuk 50, nitrogén-dioxid kibocsátásuk 50 százalékkal kevesebb, mint a korábbi modelleké, így ökológiai lábnyomuk is kimondottan alacsonynak számít. Az idei nyári eredményekről az ügyvezető elmondta: a teljes járathálózaton 6 új gép állt szolgálatba, 64 új úti cél vált elérhetővé és összesen 11,7 millió utast szállítottak, és az európai légiirányítási problémák ellenére járataik 99,75 százaléka megvalósult. A magyarországi piacon két bázisukról (Budapest és Debrecen) 16 gép teljesít szolgálatot, és év végéig összesen 5,6 millió utasra számítanak, ami 34 százalékos piaci részesedést jelent. Jövőre az idei 6,3 millió férőhely-kapacitás 6,7 millióra bővül és újabb gép érkezik a budapesti flottába.

A Wizz Air a brüsszeli járatnyitás mellett is megtartja charleroi-i járatát, és az új desztinációkat az Airbus A321neo-kkal repülik majd. A nyitások mellett Stephen Jones sűrítésekről is beszámolt: jövő nyáron Edinburgh-ba 3 helyett 5, Eindhovenbe 14 helyett 16, Szentpétervárra 5 helyett 7, Tel Avivba pedig 14 helyett 17 járat közlekedik majd hetente.  

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk