hirdetés

Hogyan lesz környezetbarát megoldásból vendéglehúzás?

A nem visszaváltható visszaváltós pohár bevonult a hiénataxisok, a túlárazott ATM-ek és a turistákat megkopasztó belvárosi éttermek mellé a turistacsapdák közé, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ezt még a hazai terepen otthonosan mozgók sem tudják kikerülni, hacsak nem kerülnek el messziről jó pár helyet, vagy egyáltalán nem isznak, ami nem életszerű, főleg nyáron - írja a G7 cikke alapján a napi.hu.

hirdetés

A visszaváltható poharakkal itthon is több cég foglalkozik, de leginkább a Cup Revolution repohárnak mondott megoldása terjedt el. A vállalkozás azt ajánlja partnereinek, hogy 400 forintért adjanak egy poharat – ezt azonban nem betétdíjként fizetik meg a vendégek, hanem meg kell venni a poharat.

Ha visszaviszi valaki, akkor egy tokent kap érte, amit a rendszerben részt vevő szórakozóhelyeken lehet beváltani, de a pénzt sosem adják vissza. És ez nem minden, van itt más gond is.

Fotó: Cup Revolution Facebook oldala
Fotó: Cup Revolution Facebook oldala


A nagydarab műanyag tokeneket nehézkes hordozni, sok el is kallódik. Mivel alig néhány tucat helyen elérhető a rendszer, nem is lehet túl sűrűn használni. Sokan panaszkodtak arra is, hogy vendéglátó helyeken arra hivatkozva nem kaptak tokent, hogy éppen elfogyott, de a pénzt sem adták vissza - írja a napi.hu.

Szerencsére akad ellenpélda is. A Turizmus Online munkatársának jó tapasztalata volt a repohár alkalmazásával kapcsolatban a Veszprémi Állatkertben. Többször is vásároltunk repoharat látogatásunk során, és sosem tokent kaptunk, amikor visszaváltottuk azokat a büfék pultjainál, hanem minden esetben készpénzt. A veszprémi szabadidős létesítmény vendéglátóegységei egyébként ugyancsak a Cup Revolution partnereiként működnek. Mindebből látszik, hogy a vendégek számára aggályos gyakorlat nem a repohár rendszert működtető cég, hanem az egyes, szerződő vendéglátóhelyek eljárásában lehet.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk