hirdetés
hirdetés

Indul az Ars Sacra Fesztivál

2020-ban 96 településen mintegy 400 térítésmentes programmal várják az érdeklődőket. A fesztivál egyházi fővédnöke, Erdő Péter bíboros úr nyitja meg idén az Ars Sacra Fesztivált.

hirdetés

A fesztivál visszatérő fellépői Bogányi Gergely zongoraművész és az Anima Musicae Kamarazenekar most először fognak együtt fellépni a fesztivál zárónapján, a gazdagréti Szent Angyalok-templomban. A Klukon Edit–Ránki Dezső zongoraművész házaspár ugyancsak rendszeres előadók. Snétberger Ferenc gitárművész a Rózsák tere neogótikus Árpád-házi Szent Erzsébet-templomában ad koncertet. Végh András,a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum igazgatója vezetésével a vendégek végigjárják a Várnegyed és a Víziváros szakrális emlékeit.

Belvárosi Plébániatemplom / hu.wikipedia.org
Belvárosi Plébániatemplom / hu.wikipedia.org

Lesz egy különleges program is szeptember 12-én, a Nyitott Templomok Napján. Budapest szívében, a Belvárosban, van egy nagy virtuális kereszt, amely légvonalban összeköti négy felekezet egy-egy jelentős templomát. E négy templomban a felekezetek iskoláinak kórusai délután 4 órától – félóránként követve egymást – zsoltárokat énekelnek. A kereszt metszéspontjában, a közös pontban, egy ökumenikus imafélóra köti össze ezt az eseménysort.

Az Ars Sacra Filmfesztiválra 96 alkotás nevezett be. A Tabán Art Moziban szeptember 14. és 20. között, hétköznap 16:00-20:00, szombat-vasárnap 14:00-20:00 között lesznek a vetítések.. A 2 órás blokkokra nullás jegyek a mozi pénztárában igényelhetők szeptember 3-tól. 

A XIV. Szakrális Építészeti Konferenciánakebben az évben a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolaad otthont. Témája az idén 750 éves Pálos Rend építészete.

A budapesti belvárosi helyszínen megtekinthető Bada Márta „Az öröm útja” képsorozata, és lehetőség van az újonnan nyílt toronykilátóból rátekinteni Budapest páratlan panorámájára.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai