hirdetés
hirdetés

Izrael újranyit a külföldi csoportok számára

Izrael lehetővé teszi, hogy szeptember 19-től meghatározott országból érkező kisebb külföldi turistacsoportok belépjenek az országba, a turizmus újraindításáról szóló pilot program keretében – írja a Portfolio a Reuters cikke alapján.

hirdetés

Az izraeli turisztikai minisztérium közlése szerint beléphetnek Izraelbe az olyan, zöld, sárga vagy narancs listán lévő országok turistacsoportjai, amelyek 5-30 fő közöttiek, és közülük mindenki teljes védettséget szerzett a koronavírussal szemben oltás útján. Az egyedül érkező turistákat azonban továbbra sem engedik be az országba. Ők már tavaly március óta nem tudnak belépni Izraelbe, ez alól egyedüli kivétel, ha családtagot jönnek látogatni.

Izrael már májusban is megnyitotta kapuit külföldi turistacsoportok előtt, akkor több mint 2000 látogató érkezett az országba, főként az USA-ból és Európából, de a programot augusztusban fel kellett függeszteni a delta variáns terjedése miatt.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock


A tervek szerint a turistacsoportok számára vonatkozóan nem lesz korlátozás, de a piros listán szereplő országokból továbbra sem engednek be senkit. Ezen a listán jelenleg Bulgária, Brazília, Mexikó és Törökország szerepel.

Annak, aki Izraelbe készül, nem lesz könnyű dolga, mivel amellett, hogy bizonyítania kell, hogy hat hónapon belül kapta meg a koronavírus elleni oltás második adagját vagy az emlékeztető oltást, 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet is fel kell mutatnia, továbbá a reptéren szerológiai tesztet is végeznek rajta.  

Izrael szombaton közel 5 ezer új fertőzöttről adott számot. A 9,3 millió lakosú országban már 5,5 millió ember kapta meg az oltás második adagját, 2,5 millió polgár pedig az emlékeztető oltást is megkapta már.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk