hirdetés
hirdetés

Jelentős a fellendülés az egyiptomi turizmusban

2017-es év első negyedében 1,7 millió turista látogatta meg az országot, ami 51% -os növekedést jelent a 2016-os év első három hónapjához képest. A turisták 70%-a Európából érkezett. 

hirdetés

Az Egyiptomi Turisztikai Minisztérium bejelentette, hogy a 2017-es év első negyedében 1,7 millió turista látogatta meg az országot, ami 51% -os növekedést jelent a 2016-os év első három hónapjához képest.

Egyiptom legnépszerűbb beutazó piaca jelenleg Európa, mely turisztikai forgalmának 70% -át teszi ki, ezt az arab államok követik 26% -kal. 

Németország az ország legfontosabb beutazó piaca Európából. A német látogatók száma ebben az évben nőtt és jelenleg a teljes beutazó turisták számának 35% -át teszik ki, ami mintegy 227 000 turistát jelent. Az ukránok a második helyezést érték el, melyet az Egyesült Királyság, az olasz és a francia piac követ, melyek a harmadik, negyedik és ötödik helyet foglalják el. 

A CAPMAS statisztikai központ szerint egyedül március hónapban Egyiptom mintegy 654 900 turistát fogadott. Ez a szám 2016. márciusához képest 48,4% -os növekedést jelent.

A szakértők szerint ez az emelkedő tendencia folytatódni fog, különösen a téli szezonban, mely október elején kezdődik.

A márciusban érkező vendégek száma meghaladta a turisták számát februárban (539 100 turistát). A helyi szállodákban eltöltött éjszakák száma 2017. márciusában 5,4 millió volt, szemben a 2016. márciusi 2,4 millióval.

Adel Al-Masry, az Egyiptomi Turizmusfejlesztési Ügynökség alelnöke örült az adatoknak: "Ezek az ígéretes számok az egyiptomi idegenforgalmi szakemberek munkájának eredményei, akik az ipar újjáélesztésére törekszenek"

Szintén jelentős, 50%-os növekedést várnak el az indiai beutazó piacról is, ahol elsősorban prémium és egzotikus célpontként népszerűsítik Egyiptomot. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

(forrás: Tourism-Review)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk