hirdetés

Jön a növényi alapú, porított tojás

Egyes piacokon már meg is lehet vásárolni a terméket.

hirdetés

Az új, legnagyobb részt szójából készült fehérjekeverék állítólag a tyúktojással azonos mennyiségű proteint, viszont kevesebb telített zsírt és koleszterint tartalmaz. A nem mellesleg vasban is dúskáló mixtúra a hírek szerint rengeteg étel – például rántotta, omlett és egyéb tojásigényes fogások – elkészítéséhez is hasznosítható - írja a Store Insider.

Torsten Pohl, a Nestlé Élelmiszeripari Termék- és Technológiafejlesztő Központjának vezetője így nyilatkozott: „A tojás az egyik legszélesebb körben felhasznált fehérjeforrás. Ezzel az egyedülálló megoldással egy olyan megfizethető, tápláló alternatívát akartunk létrehozni, amellyel a tojás alapú ételek elkészítésénél a tojás egy részét helyettesíteni lehet.”

Depositphotos
Depositphotos

A Nestlé jelenleg Közép-Amerika korlátozott számú üzletében, Malher márkanév alatt, tesztjelleggel árusítja a műtojásport. Az élelmiszeripari óriás később Latin-Amerika egyéb piacaira is be szeretne szabadulni a termékkel.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk