hirdetés
hirdetés

Juhnyájak szaladgáltak Madrid utcáin

A spanyol főváros utcáit ellepték hétvégén a juhok, ahogy 1994 óta minden évben egyszer, ami egyben turistacsalogató programot is jelent.

hirdetés

Tavaly a világjárvány miatt elmaradt az esemény, ami a külterjes állattartás és az ingatlanfejlesztők tevékenysége közötti érdekellentétére hívja fel a figyelmet, adta hírül a euronews.com portál.

pixabay.com
pixabay.com
 

Nati Fernandez, a fesztivál egyik résztvevője szerint most kevesebben jöttek el, mint a járvány előtti bulikra, pedig ez egy igazán jó buli.

Egy másik fesztiválozó, Emmanuel Algarin mondja, hogy a fesztivál egyben tiltakozás is: meg kell védeni a legelők közötti ösvényeket.

Spanyolországban a pásztorok gondozzák a 125 ezer kilométernyi ősi legeltetési útvonalakat, amelyek közül néhány több mint 800 éves. A régi útvonalakat tönkreteszik az ingatlanfejlesztők, akik lakásokat és az utakat építenek a nyomvonalakra.
(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk