hirdetés
hirdetés

Karnyújtásnyira a digitális Covid-igazolvány a légi közlekedésben

A Covid Travel Pass (Covid Utazási Igazolvány) annyira közel van, hogy akár már heteken belül is elindulhat - írja a Telex.hu.

hirdetés

A hamisítás elleni védelem érdekében applikációban lennének elérhetőek az oltottságot vagy negatív teszteredményt igazoló adatok a légi közlekedést használó utasok esetében – írja a BBC azzal, hogy a Covid Travel Pass (Covid Utazási Igazolvány) annyira közel van, hogy akár már heteken belül is elindulhat, megkönnyítve így a közlekedést, illetve életet lehelve a számos gazdasági áldozattal járó ágazatba.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (International Air Transport Association, IATA) szerint az e-Covid-igazolványt úgy tervezik, hogy más digitális megoldásokkal is működjön majd. iOS- és Android-platformokon is elérhető lesz, várhatóan ingyenesen. Elsőként a Singapore Airlines vezetett be hasonlót még tavaly decemberben.


Az IATA tájékoztatása szerint a legtöbb ázsiai légitársasággal tárgyalnak már, a tervek szerint pedig a pass heteken belül tökéletesen működő rendszer lesz. Jelenleg nem elsősorban a Covid-pass hiánya, hanem a beutazási, illetve vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozások jelentenek nehézséget a turizmusban.

(forrás: Telex)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk