hirdetés
hirdetés

Koncesszióhoz kötötték a városnéző buszok üzemeltetését

A Fővárosi Közgyűlés szerdán egységes szabályokat tartalmazó koncessziós szerződéshez kötötte az autóbuszos városnéző (hop-on, hop-off) szolgáltatást.  

hirdetés

A városvezetés szerint azért volt szükség a változtatásokra, mert a mostani városnéző buszok ártanak a főváros turisztikai megítélésének.

Az előterjesztés szerint a piac működése érdekében évek óta nem történt érdemi előrelépés, a szabályozatlanság végett sok esetben korlátozták a főváros forgalmát. Ez a működés nem méltó Budapest arculatához és nem szolgálja megfelelően a turisztikai, működési és gazdálkodási érdekeit - olvasható az előterjesztésben. 

Az új szabályok ezért kimondják, hogy az üzemeltetőknek a fővárosi önkormányzat által meghatározott arculati irányelveknek megfelelően kell kialakítaniuk a városnéző buszok kinézetét. Az üzemeltetőknek például a járműveiken meg kell jeleníteniük Budapest logóját, továbbá gondoskodniuk kell a tisztaságról is.

A jövő év június 30-án hatályba lépő rendelet előírja továbbá, hogy a városnéző buszoknak Euro 4, vagy annál magasabb környezetvédelmi kategóriába kell tartozniuk.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a közgyűlés zárt ülésen tárgyalt a koncessziós beszerzési eljárás megindításáról. 

 

(forrás: MTI/Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai