hirdetés
hirdetés

Közel 500 ezer vendégéjszaka ebben a városban

Ez a kelet-magyarországi város nagyot ment tavaly: 2022. évi vendégforgalma minden képzeletet felülmúlt. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján a vendégéjszakák száma meghaladta a 439 ezret.

hirdetés

Mint ezzel kapcsolatos közleményükből kiderül, Magyarországon csak néhány turisztikai térségnek sikerült túlszárnyalnia a rekordévnek számító 2019-es év vendégforgalmai adatait, a legkiemelkedőbbnek mind közül Tokaj és Nyíregyháza térség 30 százalékos növekedése bizonyult.  A desztináció legtöbb vendégéjszakáját Nyíregyházán töltik a vendégek, ez a turisztikai dobogó legfelső ffokát jelenti.

A folyamatos és tudatos fejlesztések, az utóbbi évek színvonalas szálláshely beruházásai, a vonzó attrakciók is hozzájárultak, hogy egyre többen érdeklődnek Nyíregyháza iránt.

Nyíregyházi Állatpark
Nyíregyházi Állatpark
 

A Nyíregyházi Állatpark ismét „Európa legjobb állatkertje” lett a saját kategóriájában, a Sóstói Múzeumfalu – színes, hagyományőrző programjainak köszönhetően – rekordszámú látogatót fogadott, a fürdőkomplexum vendégei közé pedig újra visszatértek a külföldi turisták. A folyamatosan bővülő Kulturális Negyedben található Kállay Gyűjtemény elnyerte a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a kismúzeumok kategóriában. Sóstógyógyfürdőn hihetetlen népszerűségnek örvendett az ország egyik legnagyobb és leglátványosabb zenélő szökőkútja, amely hang- és fényeffektekkel nyűgözte le közönségét.

 

(forrás: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk