hirdetés
hirdetés

Látványtervek az épülő keszthelyi wellness szállodáról

Ütemterv szerint halad Keszthelyen a Sirius Hotel építése – tájékoztatta a Magyar Építőket Mészáros Balázs építésvezető.

hirdetés

Az 1970-ben épült Hotel Via szálloda az évek során elhanyagolt állapotba került, így bontásra ítélték. Helyén épül az új négycsillagos superior hotel, amely a Balaton-parti fejlesztéseknek egyik fontos eleme, valamint a létesítmény további munkahelyeket teremt és a városmarketing szempontjából is jelentős lesz a hatása - írja a portál.

LATEREX Építő Zrt.
LATEREX Építő Zrt.

A projekt Keszthelyen, közvetlenül a Balaton-parton valósul meg 25 552 négyzetméteren. A beépítésre kerülő alapterület közel 11 000 négyzetméter, a hozzá tartozó zöldterület pedig több mint 14 500 négyzetméter. A kivitelezés során kialakítanak 159 parkolót, melyből 4 mozgássérült, 5 pedig elektromos töltővel felszerelt lesz. A régió kerékpározás szempontjából kiemelt turisztikai célpont, ezért az előírásoknál több kerékpártárolót helyeznek el, összesen 30-at.

Lakosztály is helyet kap az épületben

A két épülettömbben, három szinten található 128 szállodai szobához tartozik erkély vagy terasz, illetve minden szoba klimatizált. Az épületben mozgássérült szoba is kialakításra kerül. 

Látványtervek: LATEREX Építő Zrt.
Látványtervek: LATEREX Építő Zrt.

A földszinten kapnak helyet a szállodai kiszolgáló helyiségek, szellőzőgépházak, irodák, konyha, étterem, bár és recepció, illetve a wellness részleg. Az étterem egyidejűleg közel 170 fő befogadására lesz alkalmas, továbbá egy ételudvar is helyet kap a svédasztalos rendszerű étkeztetéshez.

Látványtervek: LATEREX Építő Zrt.
Látványtervek: LATEREX Építő Zrt.

A földszinten helyet kap mindemellett egy konferencia terem is, amely 108 fő befogadására alkalmas, igény esetén pedig ketté osztható lesz egy beépített mobilfallal.

Látványtervek: LATEREX Építő Zrt.
Látványtervek: LATEREX Építő Zrt.
 

Különleges szaunaélményekkel várják a vendégeket
A wellness részleg területén egy időben 126 fő tartózkodhat. Hét medence mellett egy szaunavilág várja majd a feltöltődésre vágyókat: aroma- és gőzkabin, két finn szauna, infra- és só szauna, aroma- és parfüm szauna, kő szauna, valamint FKK szauna közül is választhatnak majd a vendégek.  A lobbyban és a wellness részen is egy-egy bár kerül kialakításra a vendégek további kényelmét biztosítva. Sportolásra alkalmas edzőterem is része lesz a komplex élménynek. 

Látványtervek: LATEREX Építő Zrt.
Látványtervek: LATEREX Építő Zrt.
 

"A létesítmény szerkezetkész, a homlokzati hőszigetelés elkészült. Az épület körülbelül 80%-os készültségi állapotban van. Hamarosan megkezdődhetnek a terheléses próbatesztek” – tette hozzá Mészáros Balázs, a LATEREX képviseletében.

Vendégeket várhatóan májustól fogad a hotel, az előfoglalás hamarosan elindul.

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk