Lázadás Nagykanizsán

Egy nagykanizsai vendéglátósnál betelt a pohár. Hiába a továbbra is érvényben lévő kormányzati szintű tiltás, úgy döntöttek, február 1-vel kinyitnak, és helyben fogyasztást is kínálnak. Ezzel azonban nagyban veszélyeztetik nemcsak a maguk, hanem vendégeik egészségét is. A következő nyilvános bejegyzést tették ki elhatározásukkal kapcsolatban közösségi oldalukra.

 
"Kedves Vendégeink!
2021. február 1.-től megnyitjuk vendéglátóegységünket teljes nyitvatartási idővel és helyben fogyasztással!
Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről /az út szélén lettünk hagyva/ az ígéretek ellenére, gondolok itt a vállalkozásunk és bér támogatásra /amit nyújtanak az vicc!!/ így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovàbb tàmogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!
Úgy látjuk, hogy abban bíznak, hogy a vakcina fogja megoldani a vírus kérdést, hogy beoltatja magát mindenki és aztán megszünnek a korlátozások!
Mi ezt nem kívànjuk megvárni!
Amíg egy multiban tolonganak az emberek, és az nem probléma, akkor ha mi kinyitunk, az se legyen az!
A február 1-i nyitásunkkal is szeretnénk kifejezni a Covid miatt kialakult intézkedések egyet nem értését, és nem buzdítva hanem támogatva a normális élet újból való elindítását!
Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az üzletben maszk használata nem kötelező, az asztalok elhelyezése alapból 1,5 m túl vannak!
Kellemes időtöltést kívánunk! A NORMÁLIS ÉLET REMÉNYÉBÉN, sok erőt kíván a Resti vezetősége és dolgozói!"
 
x x x
 
Szerkesztőségünk véleménye szerint a nagykanizsaiak nyitási terve meggondolatlan lépés a mai covid-helyzetben, és egyáltalán nem követésre méltó. Azonban azzal mi is egyetértünk, hogy a kormány által nyújtott támogatás mértéke az ágazatnak korántsem olyan mértékű, amiből túlélhetik a szakma szereplői ezt a több hónapos bezárási időszakot (ha nincs elegendő saját tartalékuk), és köszönőviszonyban sincs az állami támogatás mértéke a környező országokban közzétett állami mentőövek nagyságával, az ottani kormányzati segítségek, anyagi támogatások összegével. 

Forrás: Facebook / Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.