hirdetés

Lezárult a szállodások jótékonysági téli ruhagyűjtési akciója

A HotelHero szállodásokból álló CSR-csapata közel 5 tonna ruhát gyűjtött össze a rászorulóknak.

hirdetés

Az adományok a Magyar Vöröskereszt munkatársainak szakértő segítségével jutnak el azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van a támogatásra.

2021 decemberében az MSZÉSZ CSR szekció és a HotelHero közös jótékonysági ruhagyűjtési akciót hirdetett. A szállodai és vendéglátóipari szakmában dolgozó kollégák, üzleti partnerek és beszállítók ismét összefogtak, hogy azadományozásra szánt ruhadarabokat a regionálisan kijelölt szállodai gyűjtőpontokon (2 budapesti és 15 vidéki) 2022. január 16-ig összegyűjtsék. A kampány szervezői nem csak egy jó célt szolgálnak azzal, hogy használt, de jó állapotban lévő ruhákat igyekeznek eljuttatni új tulajdonosukhoz, de egyúttal a fenntarthatóság elve is érvényesül, hiszen ezek a ruhák nem a szemétben landolnak.

 

Idén az országos gyűjtés során közel 5 tonna őszi-téli ruha gyűlt össze, amellyel körülbelül 3000 személy melegruha ellátását lehet biztosítani a téli hónapokra. Az adományokat a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei juttatják el a napokban azokhoz, akiknek nagyon nagy szükségük van rájuk.

 „Az idei sikeres akcióért köszönet illeti a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének régióvezetőit, akik eredményesen mozgósították a körzetükbe tartozó szállodásokat. Köszönet a 17 szállodának, amelyek a legnehezebb körülmények között is vállalták a gyűjtőpontok szerepét és kapcsolathálójukat működésbe hozva 5 tonnányi ruha összegyűjtését tették lehetővé és nem utolsósorban köszönet mindenkinek, aki a felhívás hatására a gardróbját felforgatta.”, mondta Dudás Ildikó, a HotelHero jótékonysági projektek egyik szervezője.

“Számos nehéz helyzetben élő család, egyedülálló ember gondja télen, hogy nincs meleg ruházatuk, évszaknak megfelelő lábbelijük, pedig ezek megléte elengedhetetlen egészségük megőrzése szempontjából. A jó minőségű ruházat növeli az önbecsülésüket és segíti a szociális kapcsolataikat, ezért a támogatottaink nagyon hálásak az ilyen jellegű adományokért. Szeretnénk megköszönni a szállodai dolgozóknak és családtagjaiknak az önzetlen segítséget.”, tette hozzá Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője.

 

 

(forrás: HotelHero / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk