hirdetés
hirdetés

Lőttek Tatán a híres vadlúd sokadalomnak

Több mint tízezer vadludat üldöztek el a tűzijátékok és a petárda durrogások a tatai Öreg-tóról. Pedig az önkormányzat már több éve döntött a madarak védelmében a pirotechnikai eszközök korlátozásáról.

hirdetés

Bár Tata önkormányzata 2018 őszén a telelő madarak védelmében korlátozta a pirotechnikai eszközök használatát, ennek ellenére öt évre visszamenőleg most durrogtattak a legtöbbet, aminek következtében a vadludak legnagyobb része elmenekült - írja a KEMMA.

 

Musicz László, a Magyar Madártani Egyesület Komárom-Esztergom megyei helyi csoport tiszteletbeli elnöke elmondta, összesen 1200 madár maradt a tatai Öreg-tavon, ami azt jelenti, hogy mintegy 13 ezer lúd menekült ki a vízről a hanghatások miatt. "Szétszóródnak szerte az országban, és semmiféle biztosíték nincsen sajnos arra, hogy még az idén visszatérnek az Öreg-tóra", közölte, megjegyezve, a mintegy 30 ezer vadlúd bő felét már szilveszter előtt elüldözték a különféle hanghatások.

A tűzijátékok miatt több bejelentés is érkezett a rendőrségre.  Az egyesület radikálisabb fellépést szeretne a vadludak védelmében.

(forrás: KEMMA)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk