Megújuló Helia

Az elmúlt években nagyszabású rekonstrukció indult el a Danubius Hotelsnél, amelynek eredményeképp számos szálloda megújult. Most épp a Danubius Hotel Helia étterme és a szálloda terasza mutatta be felfrissített belső tereit és gasztronómiai koncepcióját, nagyszabású ügyfélparty és sajtótájékoztató keretében, az új dizájn alapját képező pitypangok és sárga színek köré építve.

A hotel tavaly télen kezdődött és idén tavasszal befejeződött átépítésével a Danubius a DVM groupot bízta meg, amelynek szakértői a lánc számos szállodájának (pl. Hilton Budapest, Health Spa Resort Margitsziget, Radisson Blu Béke Hotel, Health Spa Resort Aqua Hévíz) újjászületésében közreműködtek az elmúlt évek során, míg a dizájn a spanyol Nathalie Rottenburg nevéhez köthető.

Ahogy a szálloda igazgatója, Varga Csaba elmondta, a Helia esetében a cél a konferenciák, az üzleti vendégek és az egyéni városlátogató turisták igényeinek kielégítése volt. Ehhez a belső terek, a funkcionalitás és a technológia minél praktikusabb megtervezésére szükség volt, hogy valódi élményeket kínáljanak a hozzájuk érkezőknek.

A szálloda lokációjából adódóan messze van a belvárosi éttermek gazdag kínálatától, ezért házon belül igyekeznek minél sokszínűbb választékot nyújtani vendégeiknek – mondta el Maráczi Imre, a Danubius Group vezető konyhafőnöke, aki a teljes lánc egységes gasztronómiájáért felel. A legmagasabb éttermi minőségi sztenderdek szerint felépített gasztroprofil lényege, hogy a szállodacsoport tagjai között egy egységes színvonalat alakít ki, miközben újrapozícionálja az éttermeket saját stílusuknak, adottságaiknak és igényeiknek megfelelően, egyedi megoldásokkal testre szabva.

A fenntarthatóság jegyében alapanyagaik helyi termelőktől származnak, szezonban a zöldség-gyümölcs kínálat biztosan magyar termelőtől érkezik, a borkínálat zömét hazai tételek adják, az étlapon pedig a rántott borjúlábtól a lángosig és a Cézár salátáig terjed a kínálat. És fontos szerepet kapnak a tematikus napok is, főleg olyan országok és régiók konyhájával, amelyek nem igazán elérhetőek a hazai piacon. Tavaly a sváb és a finn konyhát ismertették meg a vendégekkel, idén ősszel pedig orosz napokkal készülnek.  

A felújítás során az Episode étterem szekcionálhatóvá vált, és látványkonyhát is kapott, amelyet különösen a reggeli során élveznek a vendégek – mondta el Tóth Zoltán, a Helia séfje. A közelmúltban szintén felújított Yellow Bistro & Bar osztozik az étteremmel a hatalmas, közel 200 fős összkapacitású teraszon, amely a Duna mellett, gyönyörű panorámával, fiatalos stílussal várja vendégeit. A Yellow Bistro & Bar külön étlappal rendelkezik, korszerű és izgalmas bisztró-kínálattal, valamint a bárokra jellemző változatos italválasztékkal. Az Episode Étterem a terasszal kiegészülve összesen 500 fő befogadására alkalmas, kiválóan kiegészítve a rendezvénytermek kínálatát.

 


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.