Megújuló Helia

Az elmúlt években nagyszabású rekonstrukció indult el a Danubius Hotelsnél, amelynek eredményeképp számos szálloda megújult. Most épp a Danubius Hotel Helia étterme és a szálloda terasza mutatta be felfrissített belső tereit és gasztronómiai koncepcióját, nagyszabású ügyfélparty és sajtótájékoztató keretében, az új dizájn alapját képező pitypangok és sárga színek köré építve.

A hotel tavaly télen kezdődött és idén tavasszal befejeződött átépítésével a Danubius a DVM groupot bízta meg, amelynek szakértői a lánc számos szállodájának (pl. Hilton Budapest, Health Spa Resort Margitsziget, Radisson Blu Béke Hotel, Health Spa Resort Aqua Hévíz) újjászületésében közreműködtek az elmúlt évek során, míg a dizájn a spanyol Nathalie Rottenburg nevéhez köthető.

Ahogy a szálloda igazgatója, Varga Csaba elmondta, a Helia esetében a cél a konferenciák, az üzleti vendégek és az egyéni városlátogató turisták igényeinek kielégítése volt. Ehhez a belső terek, a funkcionalitás és a technológia minél praktikusabb megtervezésére szükség volt, hogy valódi élményeket kínáljanak a hozzájuk érkezőknek.

A szálloda lokációjából adódóan messze van a belvárosi éttermek gazdag kínálatától, ezért házon belül igyekeznek minél sokszínűbb választékot nyújtani vendégeiknek – mondta el Maráczi Imre, a Danubius Group vezető konyhafőnöke, aki a teljes lánc egységes gasztronómiájáért felel. A legmagasabb éttermi minőségi sztenderdek szerint felépített gasztroprofil lényege, hogy a szállodacsoport tagjai között egy egységes színvonalat alakít ki, miközben újrapozícionálja az éttermeket saját stílusuknak, adottságaiknak és igényeiknek megfelelően, egyedi megoldásokkal testre szabva.

A fenntarthatóság jegyében alapanyagaik helyi termelőktől származnak, szezonban a zöldség-gyümölcs kínálat biztosan magyar termelőtől érkezik, a borkínálat zömét hazai tételek adják, az étlapon pedig a rántott borjúlábtól a lángosig és a Cézár salátáig terjed a kínálat. És fontos szerepet kapnak a tematikus napok is, főleg olyan országok és régiók konyhájával, amelyek nem igazán elérhetőek a hazai piacon. Tavaly a sváb és a finn konyhát ismertették meg a vendégekkel, idén ősszel pedig orosz napokkal készülnek.  

A felújítás során az Episode étterem szekcionálhatóvá vált, és látványkonyhát is kapott, amelyet különösen a reggeli során élveznek a vendégek – mondta el Tóth Zoltán, a Helia séfje. A közelmúltban szintén felújított Yellow Bistro & Bar osztozik az étteremmel a hatalmas, közel 200 fős összkapacitású teraszon, amely a Duna mellett, gyönyörű panorámával, fiatalos stílussal várja vendégeit. A Yellow Bistro & Bar külön étlappal rendelkezik, korszerű és izgalmas bisztró-kínálattal, valamint a bárokra jellemző változatos italválasztékkal. Az Episode Étterem a terasszal kiegészülve összesen 500 fő befogadására alkalmas, kiválóan kiegészítve a rendezvénytermek kínálatát.

 


15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.