hirdetés

Megújuló Helia

Az elmúlt években nagyszabású rekonstrukció indult el a Danubius Hotelsnél, amelynek eredményeképp számos szálloda megújult. Most épp a Danubius Hotel Helia étterme és a szálloda terasza mutatta be felfrissített belső tereit és gasztronómiai koncepcióját, nagyszabású ügyfélparty és sajtótájékoztató keretében, az új dizájn alapját képező pitypangok és sárga színek köré építve.

hirdetés

A hotel tavaly télen kezdődött és idén tavasszal befejeződött átépítésével a Danubius a DVM groupot bízta meg, amelynek szakértői a lánc számos szállodájának (pl. Hilton Budapest, Health Spa Resort Margitsziget, Radisson Blu Béke Hotel, Health Spa Resort Aqua Hévíz) újjászületésében közreműködtek az elmúlt évek során, míg a dizájn a spanyol Nathalie Rottenburg nevéhez köthető.

Ahogy a szálloda igazgatója, Varga Csaba elmondta, a Helia esetében a cél a konferenciák, az üzleti vendégek és az egyéni városlátogató turisták igényeinek kielégítése volt. Ehhez a belső terek, a funkcionalitás és a technológia minél praktikusabb megtervezésére szükség volt, hogy valódi élményeket kínáljanak a hozzájuk érkezőknek.

A szálloda lokációjából adódóan messze van a belvárosi éttermek gazdag kínálatától, ezért házon belül igyekeznek minél sokszínűbb választékot nyújtani vendégeiknek – mondta el Maráczi Imre, a Danubius Group vezető konyhafőnöke, aki a teljes lánc egységes gasztronómiájáért felel. A legmagasabb éttermi minőségi sztenderdek szerint felépített gasztroprofil lényege, hogy a szállodacsoport tagjai között egy egységes színvonalat alakít ki, miközben újrapozícionálja az éttermeket saját stílusuknak, adottságaiknak és igényeiknek megfelelően, egyedi megoldásokkal testre szabva.

A fenntarthatóság jegyében alapanyagaik helyi termelőktől származnak, szezonban a zöldség-gyümölcs kínálat biztosan magyar termelőtől érkezik, a borkínálat zömét hazai tételek adják, az étlapon pedig a rántott borjúlábtól a lángosig és a Cézár salátáig terjed a kínálat. És fontos szerepet kapnak a tematikus napok is, főleg olyan országok és régiók konyhájával, amelyek nem igazán elérhetőek a hazai piacon. Tavaly a sváb és a finn konyhát ismertették meg a vendégekkel, idén ősszel pedig orosz napokkal készülnek.  

A felújítás során az Episode étterem szekcionálhatóvá vált, és látványkonyhát is kapott, amelyet különösen a reggeli során élveznek a vendégek – mondta el Tóth Zoltán, a Helia séfje. A közelmúltban szintén felújított Yellow Bistro & Bar osztozik az étteremmel a hatalmas, közel 200 fős összkapacitású teraszon, amely a Duna mellett, gyönyörű panorámával, fiatalos stílussal várja vendégeit. A Yellow Bistro & Bar külön étlappal rendelkezik, korszerű és izgalmas bisztró-kínálattal, valamint a bárokra jellemző változatos italválasztékkal. Az Episode Étterem a terasszal kiegészülve összesen 500 fő befogadására alkalmas, kiválóan kiegészítve a rendezvénytermek kínálatát.

 

Horváth Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk