hirdetés
hirdetés

Milliárdokat költenek a turisták a vizes világbajnokság idején

A várakozások szerint milliárdokkal több pénz áramlik a turizmusba a vizes világbajnokság idején – közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időkkel. 

hirdetés

Az MTÜ vezérigazgatója jelezte, a sportesemény jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy jelenleg technikailag telt házzal, vagyis 90 százalék fölötti foglaltsággal működnek a budapesti szállodák.

Ennek köszönhetően a külföldi turisták szállásfoglalásából származó bevételek emelkedése a 25 százalékot is eléri ebben az időszakban, vagyis óriási forgalomnövekedést hoz a szállodaiparnak, illetve a kapcsolódó szolgáltatóknak a világbajnokság.

Az MTÜ vezetője hangsúlyozta: ráadásul kifejezetten örvendetes, hogy nem az ilyenkor megszokott, nyaralásukat Budapesten töltő külföldiek száma ugrott meg jelentősen mostanra, hanem a sport- és üzleti turistáké, akiknek a költése a hagyományos utazókénál jelentősen magasabb. 

forrás: .facebook.com/finaworlds2017
forrás: .facebook.com/finaworlds2017

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a vizes VB nem egyszerűen egy óriási rendezvény, hanem az egész országnak kiemelkedő lehetőség. – Megmutathatjuk hazánkat, a kincseinket, és azt, hogy érdemes ide látogatni. A FINA és a hozzá hasonló sportversenyek százmilliós nézettséget érnek el a világszerte sugárzott televíziós közvetítéseken keresztül, ezért kiválóan alkalmasak nemzetközi imázsépítésre – fogalmazott Guller Zoltán.

Felidézte, hogy a helyszínek különlegesek: az óriástoronyugró-verseny hátteréül szolgáló Parlament látványa például megfizethetetlen reklám az országnak ugyanúgy, ahogy a szinkronúszás helyszíne, a Városligeti-tó, háttérben a Vajdahunyad várával.

Mint mondta, minden korábbi nemzetközi tapasztalat azt mutatja, hogy a hasonló világversenyek hatása nem egyszeri, nem korlátozódik az esemény idejére, hanem több évig is eltarthat. – Készítünk egy kutatást, amelyből már most látszik, hogy Magyarország mint turisztikai élmény az ide látogatóknak jellemzően sokkal jobb élményt nyúlt, mint amilyen várakozásokkal érkeznek, vagy mint amilyen kép él rólunk a fő küldőpiacainkon – mondta az MTÜ vezetője. Hozzátette, a FINA vizes VB és a FINA masters-VB sikeres megrendezése azt üzeni a világnak: Magyarország versenyhelyszínként és turisztikai úti célként is kitűnő választás.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk