hirdetés
hirdetés

Nagyon nem jött be a frankfurti reptér vadonatúj fejlesztése

Kevesebb mint egy nappal a karbantartás vége után újra le kellett zárni a frankfurti légikikötő északnyugati futópályáját, mert az új csúszásgátló bevonat tönkreteszi a repülőgépek gumiabroncsait - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az elmúlt közel két hétben az üzemeltető karbantartást végzett a frankfurti repülőtér 2011-ben átadott, csak leszállásra használt, 2800 méter hosszú északnyugati (07L/25R) futópályáján, amelynek során a felületére egy újfajta csúszásgátló réteget hordtak fel.

A problémát ez az új bevonat okozza, amely a Lufthansa belső feljegyzése szerint erős gumikopást okoz a leszálló gépeknél, több esetben olyan mértékű kárt okozva, hogy az abroncsokat cserélni kellett.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


A Fraport döntött arról, hogy a gumiabroncsok „fokozott sérülése” miatt lezárják a futópályát, és megkezdik a hiba kivizsgálását. Az új bevonat felvitelével az volt az üzemeltető célja, hogy nagyobb tapadást biztosítson és tartósabb legyen, valamint a téli időszakban 25 százalékkal kevesebb jégtelenítőszert kelljen használni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk