hirdetés
hirdetés

Negatív koronavírus-teszttel a levegőben

A Delta Air Lines és a KLM járata Atlanta és Amszterdam között az első olyan transzatlanti járat, amelynek szolgáltatásai csak negatív koronavírus gyorsteszttel vehetőek igénybe. Az indulás előtti gyorsteszt és az Amszterdamban elvégzett PCR-teszt árát tartalmazza a repülőjegy.

hirdetés

Indulás előtt minden utast antigén-gyorsteszttel ellenőriznek, ennek negatív eredménye birtokában lehet felszállni a repülőgépre - tájékoztat az AirPortal. Ateszttel igénybe vehető járatok hetente négy alkalommal repülnek Atlanta és Amszterdam között, felét a Delta, felét a KLM üzemelteti.

A légitársaságok a holland kormánnyal, Amszterdam-Schiphol és a Hartsfield-Jackson Atlanta repülőterekkel is együttműködnek, így egy olyan program jött létre, amelynek során a Hollandiába érkező utasok egy, a leszálláskor készített negatív PCR teszteredmény után nem kötelesek karanténba vonulni.

forrás:123rf

A Hollandiába érkező utasok akkor mentesülnek a kötelező tíz napos karantén alól, ha a negatív gyorsteszt mellett egy, maximum öt nappal az utazás előtt készült negatív PCR-eredménnyel is rendelkeznek, valamint érkezéskor, a Schiphol repülőtéren készített második PCR-tesztjük is negatív. 

Háromhetes időszakot követően a programot más országokra is kiterjesztik, ha a próbajáratok eredményesnek bizonyulnak. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az utasoknak továbbra is lehetőségük lesz igénybe venni azokat a napi rendszerességgel induló Atlanta és Amszterdam közötti járatokat, melyek nem vesznek részt a programban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk